Свинячі реберця в духовці – смачне, ароматне блюдо, яке обов'язково оцінять любителі м'яса на кісточці. У нашому рецепті свинячі ребра запікаються в гострому маринаді з соєвого соусу, перцю чилі, ананасового соку, кориці і лайма.
Вибираючи реберця, зверніть увагу на хорошу грудинку з невеликою кількістю сала. Гарне свіже м'ясо відрізняється рівномірним кольором і глянцевою поверхнею без плям і слідів слизу.
Запечені свинячі реберця в ананасовому маринаді
Час приготування:
- більше 3-х годин
Калорійність:
- 310 ккал на 100 г
Складові:
- 2 кг свинячих ребер
- 1 велика ріпчаста цибуля
- 3 перці чилі
- 30 г кореня імбиру
- 1 паличка кориці
- 4 ст. л. соєвого соусу
- 3 ст. л. меду
- 3 ст. л. рослинної олії
- 150 мл ананасового соку
- 1/2 ч. л. солі
- Сік і цедра 1-2 лаймов
Спосіб приготування:
- Нарізати цибулю півкільцями.
- Перець чилі дрібно порубати, видаливши насіння.
- Очищений корінь імбиру натерти на дрібній тертці.
- З'єднати всі підготовлені інгредієнти, додати соєвий соус, корицю, олію, ананасовий сік, сіль, сік і цедру лаймів. Ретельно перемішати.
- Реберця нарізати порційно і маринувати 2 години.
- У форму для запікання викласти реберця і залити маринадом. Поставити в духовку і запікати годину при 200 ºС.
- Дістати форму, злити в окрему каструльку рідину, яка утворилася при запіканні. Потім перевернути реберця, підклавши під них цибулю. Готувати ще 10-15 хвилин.
- До рідини, злитої з форми, додати мед і ретельно перемішати. Поставити на середній вогонь і довести до кипіння. Зменшити нагрів і варити до загустіння, близько 10 хвилин.
- Дістати форму, полити реберця соусом і поставити назад в духовку під гриль на 2 хвилини.
Як подавати ребра
Запечені реберця можна доповнити запеченою картоплею , овочами гриль або вареною кукурудзою.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як запекти яловичі реберця під журавлинним соусом .