М'ясо за цим рецептом виходить неймовірно смачним і ароматним. Незважаючи на те, що страва готується досить довго, вона вимагає мінімум зусиль.
Яловичі реберця з журавлиною і вином
Інгредієнти на 8 порцій:
- Оливкова олія – 5 столових ложок
- Яловичі ребра, порізані на шматочки по 5-7 см – 1.5 кг
- Сіль перець
- Лук, порізаний на кілька частин – 1 великий
- Чебрець – 10 гілочок
- Часник, очищений і роздавлений ножем – 3 зубчики
- Борошно – 1/4 чашки
- Натуральний журавлинний сік без цукру – 2 чашки
- Магазинний журавлинний сік з цукром – 1 чашка
- Кленовий сироп або мед – 2 чайні ложки
- Сухе червоне вино (Мерло) – 1 чашка
Рецепт приготування:
- Розігріти духовку до 180 С.
- Велику товстостінну каструлю з кришкою, придатну для духовки, поставити на середній вогонь. Нагріти у ній 2 столові ложки олії.
- М'ясо посолити, поперчити і порціями обсмажити з усіх боків до появи скоринки. Перекласти на тарілку.
- Коли вся яловичина буде обсмажена, злити жир з каструлі і повернути її на плиту.
- Додати оливкове масло, цибулю, часник і чебрець. Готувати на середньому вогні близько 5 хвилин, поки цибуля не стане м'якою.
- Додати борошно і перемішати. Влити всі рідкі інгредієнти і кленовий сироп, перемішати.
- Довести до кипіння, покласти в каструлю ребра, накрити кришкою і поставити в духовку гаситися на 2-3 години. Коли м'ясо стане дуже м'яким, перекласти його з каструлі на блюдо.
- Одержаний соус процідити в миску, дати постояти кілька хвилин і зняти зайвий жир.
- Повернути соус в каструлю, поставити на вогонь, довести до кипіння і варити близько 10 хвилин, поки він трохи не випарується і загусне. Процідити соус.
Порада : журавлинний сік в рецепті ви можете замінити гранатовим або вишневим.
Нагадаємо, раніше сайт "Сьогодні" писав, як приготувати свинячі реберця барбекю в духовці. Крім цього, ми ділилися рецептами сербських чевапчичів.
Дивіться відео, як приготувати реберця на грилі по-американськи: