Із баклажанів можна приготувати багато смачних і корисних страв. Юлія Висоцька поділилася рецептом салату з баклажанів з помідорами і червоною цибулею. Його особливість полягає в великій кількості спецій, часнику та пряних трав.
Осінній салат із баклажанів і помідорів
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 96 ккал на 100 г
Складові:
- 1 баклажан
- 1 помідор
- 1/2 шт. великої червоної цибулини
- Невеликий пучок базиліка
- Невеликий пучок м'яти
- Невеликий пучок тархуна
- 2 ст.л. оливкової олії Extra Virgin
- 2 ст. л. оцту
- Щіпка сумаху
Для заправки:
- 1 зубчик часнику
- 2 ст.л. оливкової олії Extra Virgin
- 1 щіпка морської солі
Дивіться відео, як приготувати баклажани на грилі:
Спосіб приготування:
- Баклажан нарізати товстими кружальцями, викласти в миску, влити 2 ст. ложки оливкової олії і все перемішати.
- Розігріти сковороду-гриль, викласти кружечки баклажана і обсмажувати по 3-4 хвилини з кожного боку.
- Помідор нарізати великими шматочками.
- Цибулю почистити і нарізати великими шматочками.
- Залити цибулю оцтом і дати їй злегка замаринуватися, потім оцет злити.
- Приготувати заправку: часник почистити і розтерти в ступці разом з сіллю в пюре, потім влити оливкову олію і ще раз все розтерти.
Як зібрати салат
Викласти на блюдо шматочки помідорів, зверху розкласти замариновану цибулю, посипати зверху листям тархуна, м'яти і базиліка, порвавши їх руками. Обсмажені теплі баклажани нарізати смужками і викласти зверху на салат, посипати сумахом і полити часниковою заправкою.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом кебаба з баклажанами в духовці, а також писали, як приготувати салат з баклажанів з фетою.