Ні для кого не секрет, що вдале поєднання інгредієнтів – запорука смачного десерту. Відомий кондитер, переможниця "МастерШеф" і відеоблогерка Ліза Глінська опублікувала в своєму Instagram пост, де розповіла про базові комбінації фруктів та ягід.
З чим поєднуються ягоди
- Полуниця – з вишнею, чорницею, персиком, бананами, малиною, динею, ожиною, лимоном і лаймом. Топове поєднання: полуниця-лайм;
- Вишня – з полуницею, малиною, ожиною, чорницею, сливами, смородиною, абрикосом. У книзі Лізи "Від простого до складного" є вишнево-абрикосовий торт з шоколадним баваруа – його вважають одним з найвдаліших поєднань;
- Чорниця – з полуницею, малиною, смородиною, ожиною;
- Смородина – з ожиною, брусницею, малиною і журавлиною, сливою, абрикосом, персиком;
Читайте також:
- Малина – універсальна ягода. Вона гарна з цитрусовими, вишнею, сливами, смородиною, абрикосами і ожиною, а також з усією екзотикою: манго, маракуєю, кокосом;
- Агрус – з будь-якою ягодою;
- Обліпиха – до неї підійдуть айва, цитрусові, хурма, груші, ананаси, абрикоси;
- Брусниця добре підкреслить смак яблук, смородини і апельсинів;
- Журавлину міксуют з яблуками і цитрусовими.
З чим поєднуються фрукти
- Яблука – з грушами, хурмою, сливою, абрикосами, журавлиною, ананасом, імбиром, виноградом;
- Груші – з родзинками, яблуками, інжиром;
- Абрикос – з апельсином, малиною, сливою і персиком;
- Слива – абрикоси і вишня;
- Хурма – з кумкватом та іншими цитрусовими, грушами, яблуками;
- Банан – з манго, маракуєю, кокосом, ананасом і полуницею;
- Інжир – з грушами, сливами, ожиною та цитрусовими;
- Виноград – цитрусові і персики;
- Лимон гарний з абрикосами, ягодами, вишнею, нектарином, сливами, грушами, тропічними фруктами і цитрусовими;
- Апельсин – з полуницею, малиною, журавлиною, виноградом, хурмою, ананасом, інжиром;
- Грейпфрут – з цитрусовими і тропічними фруктами, а також з персиками.
- Кумкват – з хурмою, вишнею, цитрусовими, сливами і ягодами;
- Манго – вся екзотика, а також яблука, ягоди, диня і цитрусові;
- Диня – ягоди і цитрусові.
- Ананас – тропічні фрукти, але не тільки. В одному зі своїх авторських десертів Ліза поєднала ананас з огірком і базиліком.
Дивіться відео, якими ягодами ласувати восени і взимку:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом тертого ягідного пирога від Лізи Глінської, а також писали, як зробити її карамельний пудинг з родзинками, журавлиною і горіхами.