Куди їхати у серпні

Оновлюємо гардероб

Ритуали ранку

Підкорюємо гори

Тести

Найдорожче

Як зробити сирне суфле в духовці

Рецепт повітряного французької страви
Сирне суфле
Сирне суфле / Фото: Depositphotos

Суфле – це ніжна страва французької кухні . Його основа – добре збиті курячі яйця. Суфле може бути як десертом, так і закускою.

Дивіться відео, як вибрати сир з пліснявою:

Ми розповімо, як приготувати несолодке сирне суфле на основі соусу бешамель .

Читайте також:

Сирне суфле в духовці

Час приготування:

  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 189 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 50 г тертого сиру
  • 50 г вершкового масла
  • 20 г борошна
  • 2 яйця
  • 150 мл цільного молока або вершків
  • 1 щіпка мускатного горіха
  • Сіль, перець

Для формочок:

  • 10 г вершкового масла
  • 1 ст.л. борошна
  • 4 щіпки тертого сиру

Спосіб приготування:

  1. Форми для суфле щедро змастити вершковим маслом, потім присипати борошном і поставити в холодильник.
  2. Розігріти духовку до 200 °C.
  3. Приготувати соус бешамель: на повільному вогні, розтопити вершкове масло в каструлі, додати борошно і енергійно перемішати до посвітління.
  4. Влити холодне молоко, швидко перемішати суміш, щоб уникнути утворення грудок. Продовжувати розмішувати до загусання маси.
  5. Як тільки суміш загусне, додати два жовтки по одному і перемішати до однорідної маси, потім додати сир, мускатний горіх, сіль і перець. Перекласти суміш в миску і відставити.
  6. Збити яєчні білки до жорстких піків з дрібкою солі. Додати 2-3 столові ложки в ще теплу сирну масу, перемішати, потім акуратно в заважати решту збитих білків.
  7. Рівномірно розподілити суміш по формах. Посипати зверху кожен порційний горщик дрібкою тертого сиру.
  8. Випікати на середній полиці в духовці близько 15 хвилин, при температурі 200 ° С.
  9. Подавати сирне суфле відразу після приготування.

Корисна порада

Дуже важливо ретельно змастити формочки для суфле маслом. Найпростіше зробити так: поставте формочки заздалегідь в холодильник на кілька годин. Потім розтопіть вершкове масло і налийте в кожну формочку, поверніть, щоб масло рівномірно покрило всю поверхню. Після цього поверніть в холодильник ще на 15 хвилин.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати шоколадно-сирне суфле .

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Їсти ягоди щодня
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Як бюджетно оновити гардероб
Хакнути
Сольник зірки
DOROFEEVA
31 липня / 20:00
5 головних концертів липня
Чи гідний сервіс на відпочинку в Україні?
Дізнатися більше про відпочинок
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Липень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
1 - 7 серпня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
тест
Чи зможеш відрізнити дизайнерський одяг від речей з ринку?
Спробувати
Де купатися
Топ пляжів недалеко від Києва
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти