I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Лазанья з соусом болоньєзе: рецепт дня

Готуємо вдома італійську лазанью з м'ясним фаршем
Лазанья з фаршем і сиром
Лазанья з фаршем і сиром

Болоньєзе – це італійський соус з м'ясного фаршу, панчетти, овочів, м'ясного бульйону, вина і молока. Найчастіше його подають разом зі спагеті або пенне, а також використовують як начинку для лазаньї.

Дивіться відео, як вибрати якісний фарш:

Реклама

Тісто для лазаньї готується з тієї ж муки, що і для макаронів. Цю муку роблять виключно з твердих сортів пшениці.

Читайте також:

Реклама

Лазанья болоньєзе

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

Реклама
  • 196 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Для тесту:

  • Борошно – 650 г
  • Семола – 0,5 склянки
  • Молоко – 250 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – щіпка

Для фаршу:

  • Яловичина – 400 г
  • Свинина – 400 г
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Селера стеблова – 4 шт.
  • Червоне сухе вино – 0,5 л
  • Томатний сік – 0,5 л

Для соусу бешамель:

  • Ріпчаста цибуля – 0,5 шт.
  • Молоко – 0,5 ст.
  • Бульйон курячий – 0,5 ст.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Запашний перець – щіпка
  • Сир пармезан – 300 г

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте тісто для лазаньї. Для цього змішайте всі інгредієнти і ретельно вимісіть тісто, щоб воно було еластичним і дуже тонким (не менше 3 мм). Розкачане тісто розріжте на однакові квадрати і відваріть в підсоленій воді з додаванням оливкової олії протягом 5 хвилин. Потім шматочки обсушіть.
  2. Якщо пасту ви купили в супермаркеті, уважно прочитайте інструкцію: не всі виробники рекомендують тісто попередньо відварювати.
  3. Приготуйте соус бешамель. Для цього цибулю залийте молоком і бульйоном, додайте лавровий лист і через 15 хвилин процідіть. Борошно спассеруйте на вершковому маслі, влийте в нього проціджену суміш, доведіть до кипіння. Варіть на повільному вогні 20 хвилин і ще раз процідіть.
  4. Підготовлене м'ясо перекрутіть на м'ясорубці, підсмажте на розігрітій олії. Додайте дрібно нарізані цибулю, моркву і селеру. Влийте вино і томатний сік і тушкуйте, поки соус не загусне.
  5. Тепер у вогнетривкий посуд, змащений маслом, викладайте шари: тісто, соус бешамель, м'ясний фарш, тертий сир. І так далі. Класичним вважається блюдо з шістьма шарами.

На замітку

  • Іноді перед черговим шаром кладуть пару шматочків вершкового масла;
  • Деяка лазіння має відверто зелений колір, тому що в тісті присутній шпинат.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати тісто для лазаньї в домашніх умовах . "Сьогодні" також ділилися рецептом класичного соусу бешамель для лазаньї .

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти