I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Рецепт суфле з апельсиновою цедрою від Юлії Висоцької

Класичний десерт французької кухні

Суфле – французька страва, основу якої складають яєчні жовтки, змішані зі збитими в піну білками. Воно може бути як десертним, так і несолодким.

Дивіться відео, як приготувати грінки "Крем-брюле":

Реклама

Юлія Висоцька поділилася секретами приготування суфле з апельсиновою цедрою в духовці.

Читайте також:

Реклама

Суфле з апельсиновою цедрою

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

Реклама
  • 50 г вершкового масла
  • 45 г борошна
  • 300 мл молока
  • 4 яєчних білки
  • 3 яєчних жовтки
  • 1 ст.л. цукрової пудри
  • 1 ст.л. апельсини соку
  • 50 мл апельсинового соку
  • 1 1/2 ст.л. коричневого цукру

Спосіб приготування:

  1. Приготувати соус: розтопити в сотейнику 50 г вершкового масла.
  2. Додати 45 г борошна і кілька хвилин прогріти суміш на плиті, постійно помішуючи. У результаті повинна вийти однорідна маса.
  3. Поступово влити 300 мл цільного молока і, продовжуючи помішувати, уварити все до стану однорідного соусу. Після цього зняти соус з вогню і відставити убік.
  4. Збити білки з дрібкою солі протягом кількох хвилин. Потім додати 1 ст.л. цукрової пудри і продовжити збивати до міцних піків.
  5. З апельсина зняти цедру, вичавити сік, перемішати і додати 1 ст.л. коричневого цукру. По одному ввести жовтки, кожен раз збиваючи суміш на повільній швидкості.
  6. Отриману суміш додати до соусу з борошна та олії, перемішати міксером на невеликій швидкості.
  7. До цитрусової основи спочатку додати невелику кількість збитих білків і ретельно перемішати. Потім викласти білки, що залишилися, і акуратно з'єднати дві маси, перемішуючи зверху вниз.
  8. Форми для випікання змастити розтопленим вершковим маслом і посипати коричневим цукром.
  9. Вилити суфле у формочки, заповнюючи їх на 2/3 об'єму.
  10. Поставити форми з суфле до розігрітої до 180 °C духовки і запікати 15 хвилин (орієнтуйтеся по своїй духовці; важливо, щоб суфле як слід піднялося).
  11. Не варто відразу діставати суфле з духовки – нехай постоїть там ще хвилину, щоб не опало.

Порада від Юлії Висоцької

Якщо ви готуєте несолодке суфле, то замість цукру посипте формочки натертим сиром. Також сир додайте замість апельсина і цукру до жовтків.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як спекти морквяний кекс з апельсиновою цедрою. "Сьогодні" також ділилися рецептом конфітюра з гарбуза з апельсинами.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти