Модний манікюр

Пальто на осінь

Відпочинок в Турції

Сумка Кароль

Тести

Ціна - космос!

Рецепт суфле з апельсиновою цедрою від Юлії Висоцької

Класичний десерт французької кухні

Суфле – французька страва, основу якої складають яєчні жовтки, змішані зі збитими в піну білками. Воно може бути як десертним, так і несолодким.

Дивіться відео, як приготувати грінки "Крем-брюле":

Реклама

Юлія Висоцька поділилася секретами приготування суфле з апельсиновою цедрою в духовці.

Читайте також:

Реклама

Суфле з апельсиновою цедрою

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 50 г вершкового масла
  • 45 г борошна
  • 300 мл молока
  • 4 яєчних білки
  • 3 яєчних жовтки
  • 1 ст.л. цукрової пудри
  • 1 ст.л. апельсини соку
  • 50 мл апельсинового соку
  • 1 1/2 ст.л. коричневого цукру
Реклама

Спосіб приготування:

  1. Приготувати соус: розтопити в сотейнику 50 г вершкового масла.
  2. Додати 45 г борошна і кілька хвилин прогріти суміш на плиті, постійно помішуючи. У результаті повинна вийти однорідна маса.
  3. Поступово влити 300 мл цільного молока і, продовжуючи помішувати, уварити все до стану однорідного соусу. Після цього зняти соус з вогню і відставити убік.
  4. Збити білки з дрібкою солі протягом кількох хвилин. Потім додати 1 ст.л. цукрової пудри і продовжити збивати до міцних піків.
  5. З апельсина зняти цедру, вичавити сік, перемішати і додати 1 ст.л. коричневого цукру. По одному ввести жовтки, кожен раз збиваючи суміш на повільній швидкості.
  6. Отриману суміш додати до соусу з борошна та олії, перемішати міксером на невеликій швидкості.
  7. До цитрусової основи спочатку додати невелику кількість збитих білків і ретельно перемішати. Потім викласти білки, що залишилися, і акуратно з'єднати дві маси, перемішуючи зверху вниз.
  8. Форми для випікання змастити розтопленим вершковим маслом і посипати коричневим цукром.
  9. Вилити суфле у формочки, заповнюючи їх на 2/3 об'єму.
  10. Поставити форми з суфле до розігрітої до 180 °C духовки і запікати 15 хвилин (орієнтуйтеся по своїй духовці; важливо, щоб суфле як слід піднялося).
  11. Не варто відразу діставати суфле з духовки – нехай постоїть там ще хвилину, щоб не опало.

Порада від Юлії Висоцької

Якщо ви готуєте несолодке суфле, то замість цукру посипте формочки натертим сиром. Також сир додайте замість апельсина і цукру до жовтків.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як спекти морквяний кекс з апельсиновою цедрою. "Сьогодні" також ділилися рецептом конфітюра з гарбуза з апельсинами.

Читайте також:

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News

Рекомендації

Реклама
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Гороскоп
Твій гороскоп на сьогодні
Читати гороскоп
ТОР-5 фавориток редакції за звання
Miss Ukraine-2021
@saraednswel
@saraednswel
@liza__miroshka
@liza__miroshka
@____rudi_____
@____rudi_____
@martareznichenko
@martareznichenko
@kris_trump
@kris_trump
1/2
MUST HAVE
Beauty-покупки вересня
Придбати
Just do it
Корисна порада на сьогодні
Захищати очі від випромінюваного гаджетами синього світла
Як це краще зробити?
Лайфхак дня
Як приготувати домашній тірамісу
Хакнути
Ніколь Кідман для американського Harper's Bazaar
Естетика дому
Інтер'єрна лінійка від Louis Vuitton
1/2
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
20 - 26 вересня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Ніч в готелі на Мальдівах за мільйон гривень
За що такі гроші?
Особистий досвід
Як ми потрапили у місце, де знімали сцени з "Гаррі Поттера"
Дізнатися

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти