Суфле із сиру і шоколаду з желатином – це повітряний домашній десерт, який схожий на шоколадний чізкейк без випічки .
Дивіться відео, як приготувати низькокалорійний чізкейк:
Шоколад для нього можна використовувати чорний або молочний, а також їх суміш у співвідношенні 1: 1.
Шоколадно-сирне суфле: рецепт
Час приготування:
- 1 годину
Калорійність:
- 142 ккал на 100 г
Інгредієнти:
Для суфле:
- Сир пастоподібний – 300 г
- Вершки 33-35% – 200 мл
- Шоколад – 100 г
- Цукрова пудра – 1/4 склянки
- Швидкорозчинний желатин – 1 ст.л.
- Вода для розчинення желатину – 4 ст.л.
- Лікер амаретто – 50 мл
Для основи:
- Масло вершкове – 100 г
- Шоколадне печиво – 200 г
Спосіб приготування:
- Подрібнити печиво в крихту, розтопити вершкове масло. Влити масло в крихту, ретельно перемішати. Дно рознімної форми (максимум 20 см в діаметрі) застелити пергаментом. Викласти основу з печива, розрівняти, прибрати в холодильник.
- Розтопити на водяній бані шоколад, додати його в сир, висипати цукрову пудру. Перемішати міксером до однорідної маси.
- В окремій ємності збити вершки.
- Желатин розчинити в гарячій воді. Влити тонкою цівкою в сирну масу і добре перемішати. Додати амаретто і вершки. Ще раз ретельно перемішати. Викласти суфле в форму і поставити в холодильник на ніч.
Як подавати шоколадно-сирне суфле
Прикрасьте суфле на свій смак, наприклад, посипте тертим шоколадом. Розріжте на порційні шматочки і подавайте.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати сметанник з вареним згущеним молоком і шоколадним кремом.