Дрібна молода картопля – дуже ніжна і приголомшливо смачна. Її можна варити, готувати в мультиварці, смажити і запікати.
Смажена молода картопля в каструлі виходить з підсмаженою скоринкою, а всередині вона м'яка і розсипчаста. До столу картопля подається разом з кропом, вершковим маслом і часником.
Смажена молода картопля в каструлі
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 81 ккал на 100 г
Складові:
- 1 кг дрібної молодої картоплі (чим дрібніше, тим краще)
- 4 ст. л. олії (або топленого вершкового масла)
- Невеликий пучок кропу
- Головка молодого часнику
- Невеликий шматок вершкового масла
- Велика морська сіль
Спосіб приготування:
- У глибоку каструлю або сотейник (краще з антипригарним покриттям) налити олію, поставити на вогонь.
- Картоплю вимити, ретельно, з щіткою, висушити паперовим рушником і опустити в каструлю з киплячою олією. Кришку щільно закрити.
- Обсмажувати картоплю на середньому вогні, не відкриваючи кришку і періодично струшуючи каструлю, щоб картопля рівномірно обсмажилась.
- Перевірити на м'якість: дрібну картоплю через 15 хвилин, а трохи більшу – через 20.
- Кріп порізати або порвати, часник дрібно порубати.
Як подавати картоплю
У готову картоплю додати кріп, часник, сіль і шматочок вершкового масла. Закрити каструлю кришкою і добре струснути її. Ще раз на хвилину поставити на вогонь. І можна відразу подавати до столу.
Дивіться відео, як приготувати картоплю на мангалі:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом молодої картоплі з м'ясом. Крім цього, ми писали, як зробити картопляну запіканку з грибами і фаршем у мультиварці.