Куди поїхати у відпустку

На кого залишити улюбленця

Як зміцнити імунітет

Модні джинси

Тести

Найдорожче

Випічка з лисичками: три прості рецепти

Готуємо з лисичками піцу, кіш і дріжджовий пиріг

Лисички можна готувати різними способами: смажити на сковороді, тушкувати разом з м'ясом або додавати в супи. Плюс цих грибів в тому, що вони ніколи не бувають червивими, тому їх не треба перед приготуванням вимочувати в солоній воді.

Навіть якщо ви абсолютно байдужі і до пирогів, і до грибів в цілому, пройти повз випічки з лисичками неможливо. Як і будь-які гриби, лисички потрібно підготувати. Для цього їх можна опустити на кілька хвилин в киплячу воду, відкинути на друшляк і обсушити тканинною серветкою.

Інший спосіб – скласти гриби в миску, закрити кришкою і поставити в мікрохвильову піч на кілька хвилин, потім злити сік, що утворився.

Селянський пиріг з лисичками

Пиріг з лисичками з листкового тіста
Пиріг з лисичками з листкового тіста / Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • Листкове тісто
  • 400 г лисичок
  • 1 цибулина
  • Зелень
  • Рослинна олія
  • Вершкове масло

Читайте також:

Для заливки:

  • 3 яйця
  • 100 г твердого сиру
  • 150 мл вершків 20%
  • Сіль, перець – за смаком

Дивіться відео, як збирати і готувати лисички:

Спосіб приготування:

  1. Тісто розморозити, вирізати коло по діаметру форми, трохи розкачати. Викласти в форму, застелену папером для випічки, зробити бортики і наколоти виделкою.
  2. Лисички обсмажити на олії, нарізану цибулю окремо обсмажити на вершковому маслі.
  3. Духовку розігріти до 180 °С.
  4. Для заливки збити виделкою яйця і вершки, додати тертий сир, сіль і перець.
  5. Викласти на корж смажені гриби, цибулю і нарізану зелень. Залити яєчною сумішшю.
  6. Випікати пиріг до готовності (близько 30 хвилин).
  7. Остудити, а потім розрізати на порційні шматки.

Піца з лисичками і сиром

Піца з грибами і сиром
Піца з грибами і сиром / Фото: Depositphotos

Час приготування:

В тренді
  • 1,5 години

Складові:

Для тіста:

  • 190 г борошна
  • 150 мл води
  • 2,5 г сухих дріжджів (1/2 ч.л.)
  • 1/2 ч.л. солі
  • Оливкова олія

Для начинки:

  • 250 г лисичок
  • 30 г козячого сиру
  • 1 цибулина
  • Невеликий пучок петрушки
  • Кілька гілочок чебрецю
  • Оливкова олія
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Змішати борошно з сіллю і дріжджами. Влити теплу воду і додати трохи оливкової олії (1-2 ст.л.). Замісити тісто, добре вимісити, накрити серветкою і залишити в теплому місці приблизно на 1 годину.
  2. Цибулю очистити, нарізати і обсмажити на оливковій олії. Нарізати лисички і додати їх до цибулі. Обсмажувати разом кілька хвилин.
  3. Тісто розтягнути руками, щоб вийшов круг. Викласти цибулю і лисички. Посипати чебрецем, сіллю і перцем. Додати раскрошенную козячий сир і скропити оливковою олією.
  4. Випікати в духовці при 220-240 ºС до повної готовності (близько 15 хвилин).
  5. Посипати піцу з лисичками дрібно нарізаною петрушкою.

Дріжджовий пиріг з лисичками і картоплею

Пиріг з лисичками і картоплею
Пиріг з лисичками і картоплею / Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 3 години

Складові:

Для начинки:

  • 1 цибулина
  • Сіль – за смаком
  • Кріп – 1 пучок
  • 500 г лисичок
  • Олія – для обсмажування
  • 2 середні моркви
  • 2 великі картоплини

Для тесту:

  • 2 склянки борошна
  • 150 мл молока
  • 1 яйце
  • 10 г сухих дріжджів
  • 200 г сметани
  • 4 ст.л. цукру

Спосіб приготування:

  1. Налийте в миску тепле молоко і розчиніть в ньому дріжджі. Всипте цукор і половину борошна. Перемішайте, накрийте і залиште в теплі на 1 годину.
  2. Додайте борошно, що залишилося, і сметану. Замісіть тісто, накрийте і залиште ще на 1 годину.
  3. Тим часом приготуйте начинку для пирога. Цибулю, моркву і картоплю очистіть і наріжте соломкою. Гриби помийте і наріжте шматочками. Кріп подрібніть.
  4. Розігрійте в каструлі рослинну олію. Обсмажте гриби протягом 5 хвилин. Додайте цибулю і моркву, смажте ще 5 хвилин. На окремій сковороді обсмажте в рослинній олії картоплю, ще 5 хвилин.
  5. Додайте до грибів картоплю і зелень, посоліть, поперчіть за смаком, перемішайте.
  6. Тісто розкачайте в два тонких пласта. Форму для випічки змастіть рослинною олією і викладіть половину тіста. Зверху розподіліть начинку. Накрийте другим пластом і защипайте краї. Змастіть верх яйцем.
  7. Розігрійте духовку до 180 °С. Випікайте пиріг з картоплею і грибами протягом 30-40 хвилин. Перед подачею остудіть.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити ризото з лисичками, а також ділилися рецептом пасти з оливками і лисичками.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Робити зарядку для ніг
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Як бюджетно оновити гардероб
Хакнути
Сольник зірки
DOROFEEVA
31 липня / 20:00
5 головних концертів липня
Чи гідний сервіс на відпочинку в Україні?
Дізнатися більше про відпочинок
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Липень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
25 - 31 липня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
тест
Чи зможеш відрізнити дизайнерський одяг від речей з ринку?
Спробувати
Де купатися
Топ пляжів недалеко від Києва
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти