Головна Сьогодні

Випічка з лисичками: три прості рецепти

Готуємо з лисичками піцу, кіш і дріжджовий пиріг

Лисички можна готувати різними способами: смажити на сковороді, тушкувати разом з м'ясом або додавати в супи. Плюс цих грибів в тому, що вони ніколи не бувають червивими, тому їх не треба перед приготуванням вимочувати в солоній воді.

Навіть якщо ви абсолютно байдужі і до пирогів, і до грибів в цілому, пройти повз випічки з лисичками неможливо. Як і будь-які гриби, лисички потрібно підготувати. Для цього їх можна опустити на кілька хвилин в киплячу воду, відкинути на друшляк і обсушити тканинною серветкою.

Інший спосіб – скласти гриби в миску, закрити кришкою і поставити в мікрохвильову піч на кілька хвилин, потім злити сік, що утворився.

Селянський пиріг з лисичками

Пиріг з лисичками з листкового тіста
Пиріг з лисичками з листкового тіста
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • Листкове тісто
  • 400 г лисичок
  • 1 цибулина
  • Зелень
  • Рослинна олія
  • Вершкове масло

Для заливки:

  • 3 яйця
  • 100 г твердого сиру
  • 150 мл вершків 20%
  • Сіль, перець – за смаком

Дивіться відео, як збирати і готувати лисички:

Спосіб приготування:

  1. Тісто розморозити, вирізати коло по діаметру форми, трохи розкачати. Викласти в форму, застелену папером для випічки, зробити бортики і наколоти виделкою.
  2. Лисички обсмажити на олії, нарізану цибулю окремо обсмажити на вершковому маслі.
  3. Духовку розігріти до 180 °С.
  4. Для заливки збити виделкою яйця і вершки, додати тертий сир, сіль і перець.
  5. Викласти на корж смажені гриби, цибулю і нарізану зелень. Залити яєчною сумішшю.
  6. Випікати пиріг до готовності (близько 30 хвилин).
  7. Остудити, а потім розрізати на порційні шматки.

Піца з лисичками і сиром

Піца з грибами і сиром
Піца з грибами і сиром
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1,5 години

Складові:

Для тіста:

  • 190 г борошна
  • 150 мл води
  • 2,5 г сухих дріжджів (1/2 ч.л.)
  • 1/2 ч.л. солі
  • Оливкова олія

Для начинки:

  • 250 г лисичок
  • 30 г козячого сиру
  • 1 цибулина
  • Невеликий пучок петрушки
  • Кілька гілочок чебрецю
  • Оливкова олія
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Змішати борошно з сіллю і дріжджами. Влити теплу воду і додати трохи оливкової олії (1-2 ст.л.). Замісити тісто, добре вимісити, накрити серветкою і залишити в теплому місці приблизно на 1 годину.
  2. Цибулю очистити, нарізати і обсмажити на оливковій олії. Нарізати лисички і додати їх до цибулі. Обсмажувати разом кілька хвилин.
  3. Тісто розтягнути руками, щоб вийшов круг. Викласти цибулю і лисички. Посипати чебрецем, сіллю і перцем. Додати раскрошенную козячий сир і скропити оливковою олією.
  4. Випікати в духовці при 220-240 ºС до повної готовності (близько 15 хвилин).
  5. Посипати піцу з лисичками дрібно нарізаною петрушкою.

Дріжджовий пиріг з лисичками і картоплею

Пиріг з лисичками і картоплею
Пиріг з лисичками і картоплею
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 3 години

Складові:

Для начинки:

  • 1 цибулина
  • Сіль – за смаком
  • Кріп – 1 пучок
  • 500 г лисичок
  • Олія – для обсмажування
  • 2 середні моркви
  • 2 великі картоплини

Для тесту:

  • 2 склянки борошна
  • 150 мл молока
  • 1 яйце
  • 10 г сухих дріжджів
  • 200 г сметани
  • 4 ст.л. цукру

Спосіб приготування:

  1. Налийте в миску тепле молоко і розчиніть в ньому дріжджі. Всипте цукор і половину борошна. Перемішайте, накрийте і залиште в теплі на 1 годину.
  2. Додайте борошно, що залишилося, і сметану. Замісіть тісто, накрийте і залиште ще на 1 годину.
  3. Тим часом приготуйте начинку для пирога. Цибулю, моркву і картоплю очистіть і наріжте соломкою. Гриби помийте і наріжте шматочками. Кріп подрібніть.
  4. Розігрійте в каструлі рослинну олію. Обсмажте гриби протягом 5 хвилин. Додайте цибулю і моркву, смажте ще 5 хвилин. На окремій сковороді обсмажте в рослинній олії картоплю, ще 5 хвилин.
  5. Додайте до грибів картоплю і зелень, посоліть, поперчіть за смаком, перемішайте.
  6. Тісто розкачайте в два тонких пласта. Форму для випічки змастіть рослинною олією і викладіть половину тіста. Зверху розподіліть начинку. Накрийте другим пластом і защипайте краї. Змастіть верх яйцем.
  7. Розігрійте духовку до 180 °С. Випікайте пиріг з картоплею і грибами протягом 30-40 хвилин. Перед подачею остудіть.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити ризото з лисичками, а також ділилися рецептом пасти з оливками і лисичками.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти