Для приготування смачної домашньої печені з грибами і картоплею можна використовувати будь-яке м'ясо – свинину, яловичину, баранину або птицю – курку, індичку. У нашому рецепті використовується свинина: вона соковита і досить швидко готується.
Печеня зі свинини з картоплею та грибами
Час приготування:
- 1,5 години
Калорійність:
- 153 ккал на 100 г
Складові:
- 200 г м'якоті свинини
- 1 цибулина
- 5-7 свіжих печериць
- 200 г заморожених маслюків
- 2 лаврові листки
- 5-7 картоплин
- 100 г сметани 20%
- 2 гілочки петрушки або кропу
- Рослинна олія
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Спосіб приготування:
- М'ясо порізати кубиками
- Цибулю дрібно нашаткувати і обсмажити на рослинній олії.
- Додати м'ясо і обсмажувати 5-7 хвилин.
- Додати розморожені і порізані маслюки, скибочками порізані печериці. Обсмажувати 10 хвилин.
- Влити 1/2 склянки води і тушкувати ще 30 хвилин, під кришкою на середньому вогні. Додати сіль, перець і лавровий лист.
- Картоплю очистити і порізати кубиками. Додати в сковороду. Влити ще води. Закрити кришкою і тушкувати до готовності картоплі.
- Додати сметану, посолити за бажанням. Добре перемішати.
- Викласти на тарілки і посипати дрібно нашаткованою зеленню. Подавати страву до столу гарячою.
Корисна порада
Якщо у вас немає маслюків, додайте білі гриби або більше печериць.
Дивіться відео, як приготувати гречку зі свининою в горщику:
Нагадаємо, раніше ми писали, як запекти свинину в духовці шматком, а також ділилися рецептом плову зі свининою в мультиварці.