Куди поїхати у відпустку

Як правильно худнути

Готуємо джем з абрикос

Модні джинси

Тести

Найдорожче

Що приготувати на вечерю влітку: рецепти смачних страв

Безліч смачних страв можна зробити на вечерю просто і недорого

Не знаєте, що приготувати на вечерю влітку? Щоб полегшити завдання, максимально використовуйте сезонні овочі, фрукти і гриби. А щоб не проводити багато часу біля плити, зверніть увагу на прості літні рецепти з нашої добірки.

Молода картопля з м'ясом і зеленню

/ Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1-2 години

Складові:

  • 500 г молодої картоплі
  • 300 г яловичини
  • 1/2 пучка кропу або петрушки
  • 1-2 цибулини
  • 50 г вершкового масла
  • Сіль, перець чорний
  • Коріандр мелений

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Молоду картоплю очистити, зіскрібаючи зовнішню шкірку, схожу на плівку, і видаляючи "очки". Ретельно вимити і залити холодною водою, щоб молода картопля не потемніла. Щоб картопля зварилася рівномірно, потрібно вибирати картоплини одного розміру.
  2. Яловичину розрізати на невеликі шматочки і обсмажити на вершковому маслі до рум'яної скоринки. Потім посолити, поперчити і посипати дрібкою меленого коріандру.
  3. Продовжуючи смажити, додати очищену і нарізану великою соломкою цибулю. Готувати до м'якості цибулі.
  4. Залити м'ясо з цибулею гарячою водою, щоб рідина покрила м'ясо, і тушкувати все на маленькому вогні під кришкою до готовності м'яса. Залежно від жорсткості яловичини, цей час може становити від півгодини до двох годин.
  5. Додати очищену молоду картоплю, не розрізаючи. Продовжувати тушкувати 20 хвилин. Важливо, щоб рідина википіла повністю, і картопля з яловичиною була схожа на густе рагу.
  6. Додати дрібно нарізану зелень. Перемішати картоплю і розкласти по тарілках.

Запечена курка з часником і лимоном

Запечена курка з часником та лимоном
Запечена курка з часником та лимоном / Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 45 хвилин

Складові:

  • 900 г курячих частин або стегон на кістці зі шкірою
  • Морська сіль – за смаком
  • Мелений чорний перець – за смаком
  • 3 ст.л. оливкової олії
  • 2 ст.л. лимонного соку
  • 1 ч.л. коричневого цукру
  • 4 зубчики часнику
  • Шматочки лимона – для подачі

Дивіться відео, як зробити овочеве рагу на грилі:

Спосіб приготування:

  1. Розігріти духовку до 180 °С. Застелити пергаментним папером.
  2. Промити курку і обсушити. Приправити сіллю і перцем за смаком.
  3. У великій мисці змішати оливкову олію, лимонний сік, коричневий цукор і часник. Додати курку в маринад і перемішати.
  4. Покласти курку на деко шкіркою вниз. Запікати від 20-25 хвилин. Перевернути і запікати ще 10 хвилин або до готовності.
  5. Подавати страву гарячою разом з часточками лимона, рисом і салатом з руколи.

Запечена риба з літніми овочами

Запечена риба з овочами
Запечена риба з овочами / Фото: freepik.com

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 3 великих філе морської білої риби
  • Сік половини лимона
  • 4 ст.л. оливкової олії
  • 1 середня цибулина
  • 1 великий червоний солодкий перець
  • 1/2 ч.л. цукру
  • 1 середня морква
  • 1 середній молодий кабачок-цукіні
  • 1 велика цибулина цибулі-порею
  • Сіль і мелений чорний перець за смаком

Спосіб приготування:

  1. Рибу посипати сіллю і перцем, полити соком лимона, накрити і залишити на півгодини.
  2. Моркву очистити і нарізати невеликими кубиками. Кабачки також нарізати кубиками
  3. Цибулю очистити, половину відкласти, а другу половину нарізати кубиками.
  4. Порей розрізати уздовж навпіл, розібрати на пластини і дуже ретельно промити. Потім нарізати світлу частину півкільцями.
  5. У посуді, яку можна ставити і на плиту, і в духовку, розігріти половину оливкової олії. Готувати на середньому вогні цибулю, моркву, кабачки і цибулю-порей з дрібкою солі, часто помішуючи, до м'якості, близько 7 хвилин. Злегка поперчити овочі і відставити в сторону.
  6. Відкладену половину цибулини нарізати уздовж півкільцями.
  7. У солодкого перцю видалити насіння і перегородки і нарізати його тонкими довгими смужками.
  8. У невеликій сковороді розігріти другу половину оливкової олії. Готувати цибулю і солодкий перець з дрібкою солі і з цукром, часто помішуючи, до м'якості, 5 хвилин. Сильно засмажувати овочі для цього рецепту не потрібно, вони будуть продовжувати готуватися в духовці.
  9. Філе риби дістати з маринаду і викласти на овочеву подушку в форму. Зверху викласти цибулю з солодким перцем.
  10. Поставити форму в розігріту до 190 ºC духовку на 15-25 хвилин, в залежності від товщини рибного філе.
  11. Подавати рибу гарячою як основну страву. Як гарнір використовувати "овочеву подушку".

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити човники з кабачків з м'ясним фаршем, а також ділилися рецептом традиційного грецького супу з риби.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Частіше проявляти емоції
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Як швидко охолодити каву
Хакнути
Сольник зірки
MONATIK
31 липня / 20:00
5 головних концертів липня
Чи гідний сервіс на відпочинку в Україні?
Дізнатися більше про відпочинок
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Липень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
25 - 31 липня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
тест
Впізнаєш зірку за її модним образом?
Спробувати
Куди піти
Атмосферні тераси Києва для літніх вечорів
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти