Сезон лисичок в розпалі. Найсмачніше вони смажені або тушковані, хоча їх додають і в салати, і в сметану. Сушені лисички можна змолоти і використовувати як приправу.
Ми поділимося рецептом запеченої свинини з лисичками і вершковим соусом. Така страва прикрасить будь-який святковий стіл.
Кишеньки зі свинини з лисичками
Час приготування:
- 45 хвилин
Калорійність:
- 249 ккал на 100 г
Складові:
- Свиняча вирізка – 180 г
- Лисички – 20 г
- Помідор – 20 г
- Твердий сир – 30 г
Для соусу:
- Вершки 18% – 30 г
- Лисички – 15 г
- Соєвий соус – 5 г
- Сіль, перець – за смаком
Дивіться відео, як збирати і готувати лисички:
Спосіб приготування:
- Свинину ріжемо на три досить товстих шматочка, злегка відбиваємо і робимо в кожному надрізи у вигляді кишеньок.
- Лисички відварюємо, ріжемо кубиками, додаємо до них так само нарізані помідори і сир, злегка солимо і фаршируємо цієї начинкою свинину.
- Кладемо м'ясо на деко, застелене пергаментом, ставимо в духовку, розігріту до температури 190 °С, на 10 хвилин.
- Робимо соус: вершки змішуємо з вареними лисичками і соєвим соусом, доводимо до кипіння, солимо і перчимо.
Як подавати страву
Кладемо на тарілку свинину, поливаємо соусом і подаємо разом з картопляним пюре і бебі-морквою.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом пасти з лисичками і пармезаном.