Кавунова дієта

Оновлюємо гардероб

3 додатки до кави

Летимо на Міконос

Тести

Найдорожче

Як зробити мусаку з баклажанів з фаршем і картоплею

Щоб мусака вийшла смачною, використовуйте тільки стиглі овочі та якісне м'ясо

Мусака – це ситна запіканка з тонких скибочок баклажанів, прошарованих м'ясним фаршем і помідорами, одна з найсмачніших страв грецької кухні.

Важливий інгредієнт мусаки – соус бешамель, який надає їй соковитості і ніжного вершкового смаку.

Грецька мусака з картоплею

Грецька мусака
Грецька мусака / Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1,5 години

Калорійність:

  • 155 ккал на 100 г

Складові:

  • Картопля – 0,5 кг
  • Баклажани – 3 шт.
  • Філе телятини (баранини, козлятини, ягнятини) – 1 кг
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Орегано – 1 ч. л.
  • Вино червоне сухе – 0,5 склянки
  • Молоко – 3 склянки
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Масло вершкове – 4 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 1/3 склянки
  • Сіль, перець – за смаком
  • Зелень петрушки і кропу – 50 г
  • Оливкова олія – 50 г
  • Часник – 1 зубчик
  • Твердий сир – 100 г

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Картоплю і баклажани очистіть, наріжте тонкими кружечками, посоліть. Обсмажте овочі окремо на розпеченій сковороді або запечіть в духовці.
  2. Приготуйте з м'яса фарш, додайте дрібно порізані цибулю, моркву, томати і обсмажте все на розігрітій олії. Посоліть, поперчіть, додайте орегано, в середині обсмажування додайте у фарш вино і дайте йому випаруватися.
  3. На деко розкладіть картоплю, на неї – фарш, на фарш – баклажани і залийте все соусом бешамель.
  4. Готується соус так: дрібно нарізану цибулю і лавровий лист залийте молоком і закип'ятіть. Дайте настоятися 10-15 хвилин і процідіть. Борошно підсмажте на вершковому маслі до золотистого кольору і тонкою цівкою при постійному помішуванні влийте молоко. Тепер соус доведіть до кипіння, постійно помішуючи, посоліть, поперчіть і варіть на малому вогні 20 хвилин. Готовий бешамель процідіть.
  5. Тепер мусаку посипте тертим сиром – і в розігріту до 180 °С духовку на 10 хвилин, до утворення золотистої скоринки.

Як подавати страву

Перед подачею мусаку полийте зеленим соусом (оливкова олія, перебита із зеленню петрушки, кропу і часником).

Дивіться відео, як приготувати баклажани на мангалі з салом:

Нагадаємо, раніше ми ділилися секретами приготування грецької мусаки.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
АКТУАЛОЧКА
Збираєшся на пікнік?
Де найкраще купувати продукти
Хочу дізнатись
Хронометраж
ОМКФ
дній
годин
хвилин
секунд
14 — 21 серпня
Програма фестиваля
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Навчитися керувати емоціями
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Як не згоріти на пляжі
Хакнути
Сольник зірки
МОГИЛЕВСЬКА
14 серпня / 20:00
5 головних концертів серпня
Обкладинка вересневого американського Vogue. Чи підтримуєте нові тенденції у моделінгу?
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Серпень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
1 - 7 серпня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
Особистий досвід
Як швидко вакцинуватися від COVID-19
Дізнатися
Останній місяць літа стартував
10 речей, які треба встигнути зробити у серпні
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти