I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як зробити мусаку з баклажанів з фаршем і картоплею

Щоб мусака вийшла смачною, використовуйте тільки стиглі овочі та якісне м'ясо

Мусака – це ситна запіканка з тонких скибочок баклажанів, прошарованих м'ясним фаршем і помідорами, одна з найсмачніших страв грецької кухні.

Важливий інгредієнт мусаки – соус бешамель, який надає їй соковитості і ніжного вершкового смаку.

Реклама

Грецька мусака з картоплею

Грецька мусака
Грецька мусака

Час приготування:

Реклама
  • 1,5 години

Калорійність:

  • 155 ккал на 100 г

Складові:

  • Картопля – 0,5 кг
  • Баклажани – 3 шт.
  • Філе телятини (баранини, козлятини, ягнятини) – 1 кг
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Орегано – 1 ч. л.
  • Вино червоне сухе – 0,5 склянки
  • Молоко – 3 склянки
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Масло вершкове – 4 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 1/3 склянки
  • Сіль, перець – за смаком
  • Зелень петрушки і кропу – 50 г
  • Оливкова олія – 50 г
  • Часник – 1 зубчик
  • Твердий сир – 100 г

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Картоплю і баклажани очистіть, наріжте тонкими кружечками, посоліть. Обсмажте овочі окремо на розпеченій сковороді або запечіть в духовці.
  2. Приготуйте з м'яса фарш, додайте дрібно порізані цибулю, моркву, томати і обсмажте все на розігрітій олії. Посоліть, поперчіть, додайте орегано, в середині обсмажування додайте у фарш вино і дайте йому випаруватися.
  3. На деко розкладіть картоплю, на неї – фарш, на фарш – баклажани і залийте все соусом бешамель.
  4. Готується соус так: дрібно нарізану цибулю і лавровий лист залийте молоком і закип'ятіть. Дайте настоятися 10-15 хвилин і процідіть. Борошно підсмажте на вершковому маслі до золотистого кольору і тонкою цівкою при постійному помішуванні влийте молоко. Тепер соус доведіть до кипіння, постійно помішуючи, посоліть, поперчіть і варіть на малому вогні 20 хвилин. Готовий бешамель процідіть.
  5. Тепер мусаку посипте тертим сиром – і в розігріту до 180 °С духовку на 10 хвилин, до утворення золотистої скоринки.

Як подавати страву

Перед подачею мусаку полийте зеленим соусом (оливкова олія, перебита із зеленню петрушки, кропу і часником).

Дивіться відео, як приготувати баклажани на мангалі з салом:

Нагадаємо, раніше ми ділилися секретами приготування грецької мусаки.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти