Пиріг "Лавина" – просто чудовий десерт до чаю: тісто м'яке, розсипчасте, начинка ніжна і гладенька, а шоколадно-джемовий прошарок відтіняє і збагачує смак сиру.
Варення для начинки можна брати будь-яке, головне, щоб воно було досить густим і однорідним.
Рецепт сирного пирога "Лавина"
Час приготування:
- 1.5 години
Калорійність:
- 301 ккал на 100 г
Складові:
- 200 г джему або густого варення
Для тіста:
- 200 г вершкового масла
- 100 г цукру
- 1 ч.л. розпушувача
- 250-300 г борошна
- 50 г шоколаду
- 2 ч.л. какао
- 1-2 ст.л. води
Для начинки:
- 500-600 г сиру
- 1 яйце
- 300 г згущеного молока
- 1 ч.л. крохмалю з гіркою (10 г)
- 1 щіпка куркуми
- Ванілін
Дивіться відео, як зробити сирну запіканку з буряком:
Спосіб приготування:
- Додати до протертого через сито сиру яйце, куркуму, ванілін і крохмаль. Перемішати.
- Влити згущене молоко. Збити міксером.
- В м'яке вершкове масло додати цукор і розпушувач. Збити. Всипати борошно. Перетерти до стану крихти.
- Відсипати одну третину крихт в другу миску. Туди ж насипати тертий шоколад і какао; перемішати.
- У миску з білим тістом додати по чайній ложці холодну воду, кожного разу перемішуючи. Коли тісто набуде вигляду м'якої кулі, перестати вливати воду.
- Дно форми для випічки (діаметром 26-28 см) застелити пекарської папером. Змастити трохи маслом дно і стінки форми. Розподілити біле тісто рівним шаром по дну і бортах форми.
- Покласти джем (наприклад, полуничний або абрикосовий), зверху рівним шаром насипати шоколадне тісто.
- Поверх шоколадного тіста викласти сирну масу.
- Поставити форму з пирогом в заздалегідь розігріту до температури 170-180 ° C духовку і випікати сирний пиріг 45 хвилин (орієнтуйтеся на свою духовку).
- Готовий пиріг остудити, не виймаючи з форми.
На замітку
Готовий пиріг можна прикрасити свіжими ягодами або фруктами і листочками м'яти.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати перевернутий пиріг з ананасами і сиром . Крім цього, Сьогодні.Lifestyle розповідали, як зробити банановий чізкейк з сиру без випічки .