Домашній лимонад з вишнею і м'ятою буде дуже доречний у жаркий день. Його кисло-солодкий смак чудово втамовує спрагу.
Для напою підійдуть як свіжі, так і заморожені ягоди. Кількість цукру можна регулювати на свій смак, це залежить від того, солодкі або кислі вишні.
Вишневий лимонад з м'ятою
Час приготування:
- 10 хвилин + час на охолодження
Калорійність:
- 121 ккал на 100 мл
Інгредієнти:
- 1,5 л води
- 6 ст. л. цукру
- 6 листочків м'яти
- 200 г вишні
Спосіб приготування:
- У каструлю налити фільтровану воду, покласти 6 ст. л. цукру і 6 листочків м'яти. Поставити на плиту і довести до кипіння.
- Помити вишні й видалити кісточки. Половину вишень додати в закипілий м'ятний сироп і варити 3 хвилини. Зняти з плити, остудити.
- Лимон ошпарити окропом, помити, розрізати на дві половинки.
- В остиглий сироп додати другу половину вишень, з однієї половинки лимона вичавити сік. Поставити каструлю в холодильник на 2 години.
- Процідити вишневий лимонад у глечик. Половину лимона нарізати кружальцями і додати в напій.
Корисна порада
Замість лимона в напій можна додати лайм.
Дивіться відео, як приготувати лимонад по-грузинськи:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом персикового лимонаду, а також писали, як зробити імбирний лимонад удома.