Чізкейк з чорницею і лимоном в духовці – ідеальний літній десерт. На відміну від традиційних рецептів, тут використовується невелика кількість вершкового сиру, тому, якщо у вас є тільки одна упаковка, ви зможете без проблем приготувати цю страву.
Чорницю в рецепті можна замінити будь-якими іншими ягодами, а лимон – апельсином, мандарином або лаймом.
Чорнично-лимонний чізкейк
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 327 ккал на 100 г
Складові:
- 1 1/2 чашки крихти з печива
- 1/4 чашки масла, розтопленого
- 3 столові ложки цукру
Для основи:
- 225 г вершкового сиру кімнатної температури
- 1/3 склянки цукру
- 1 чайна ложка ванільного екстракту
- 1 яйце
- 1/4 склянки вершків для збивання
- 1 велика ложка сметани
- Цедра одного маленького лимона
- Сік одного маленького лимона
- 1 чашка свіжої чорниці
Дивіться відео, як зробити низькокалорійний чізкейк без цукру:
Спосіб приготування:
- Розігріти духовку до 180 °С. Злегка змастіть маслом квадратну форму для випічки з боку 20 см і застеліть її пергаментним папером.
- Змішайте крихту з печива, розтоплене вершкове масло і цукор і щільно притисніть до дна форми.
- Збивайте вершковий сир протягом 1 хвилини на середній швидкості міксера до однорідного стану.
- Додайте вершки, цукор і ванільний екстракт, збивайте до отримання однорідної маси. Потім додайте яйце, сметану, цедру лимона і лимонний сік. Збивайте ще близько 3-х хвилин.
- Акуратно додайте чорницю.
- Вилийте начинку на основу. Випікайте протягом 30-35 хвилин або поки чізкейк злегка не підрум'яниться по краях (і трохи зверху).
- Дайте охолонути до кімнатної температури в формі. Охолодіть в холодильнику, перш ніж нарізати на шматочки і подавати.
Корисна порада
Вершки для збивання можна замінити не дуже кислою сметаною.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом чізкейку за 15 хвилин без випічки . Сьогодні.Lifestyle також писали, як зробити лимонний чізкейк від Юлії Висоцької.