Оладки з кабачків з зеленню і сиром припадуть до смаку всій родині. Їх можна приготувати на обід або вечерю, а також подати в якості гарячої закуски.
Найніжніші оладки з кабачків виходять з молодих овочів. Їх не потрібно очищати від шкірки і навіть видаляти насіння.
У тісто для кабачкових оладок можна додати дрібно натерту моркву або гарбуз.
Кабачкові оладки з сиром
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 122 ккал на 100 г
Складові:
- 200 г кабачків або цукіні
- 100 г твердого сиру
- 3 ст. л. борошна
- Кілька гілочок кропу
- 2 яйця
- Сіль, перець – за смаком
- Рослинна олія – для смаження
Спосіб приготування:
- Сир натерти на крупній тертці, додати яйця, нарізаний кріп і просіяне борошно. Добре перемішати.
- Кабачки натерти на крупній тертці, посолити і залишити на 10 хвилин, щоб овочі пустили сік.
- Потім віджати кабачки від соку і додати в тісто, добре перемішати, посолити і поперчити.
- Смажити на невеликому вогні з двох сторін. Викладати кабачкові оладки на тарілку, застелену паперовим рушником, щоб вбрався зайвий жир.
Як подавати оладки з кабачків
Подавайте кабачкові оладки гарячими разом зі сметаною.
Дивіться відео, як зробити холодну закуску з кабачків:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом супу з кабачків з в'яленими помідорами . Крім цього, ми писали, як спекти пиріг з кабачками і куркою .