Головна Сьогодні

Рецепт ситної мусаки з м'ясним фаршем в духовці

Готуємо мусака по-румунськи вдома

Мусака – запіканка з золотистою скоринкою з літніх овочів, перешарованих м'ясним фаршем. Існує безліч рецептів цього блюда, які можуть значно відрізнятися один від одного в залежності від регіону. Ми розповімо, як приготувати мусаку з печених овочів по-румунськи.

Мусака з фаршем в духовці

Мусака з овочами в духовці
Мусака з овочами в духовці
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 2 години

Калорійність:

  • 140 ккал на 100 г

Складові:

  • 400 г м'ясного фаршу
  • 2 баклажана
  • 1 кабачок
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 120 г твердого сиру
  • 3 помідори
  • 2 болгарських перцю
  • 1 ч.л. солі
  • 1 пучок зелені
  • 60 г вершкового масла
  • 1/2 ч.л. чорного меленого перцю
  • 1/2 ч.л. майорану
  • 1/2 ч.л. сушеного базиліка
  • 1 ч.л. сушеного часнику

Спосіб приготування:

  1. Кабачок промити, обсушити і нарізати кружечками. Обсмажити з двох сторін на сухій сковороді.
  2. Баклажани, помідори і болгарський перець запекти в духовці до потемніння скоринки.
  3. Форму для запікання змастити олією, на дно викласти кружечки обсмаженого кабачка.
  4. М'ясний фарш змішати з подрібненою ріпчастою цибулею, нарізаною зеленню, чорним свіжомеленим перцем і сіллю. Рівномірно викласти на кружечки кабачка.
  5. У запечених баклажанів зняти корочку і нарізати на кружечки. У запечених болгарських перців видалити серединку з насінням і нарізати на великі шматочки.
  6. Викласти спочатку кружечки баклажанів, посипати майораном і базиліком.
  7. Потім – скибочки болгарського перцю наступним шаром на баклажани. Посипати сухим часником.
  8. Помідори без шкірки нарізати крупно і розкласти разом з шматочками вершкового масла.
  9. Твердий сир натерти на крупній тертці і засипати все зверху останнім шаром.
  10. Духовку розігріти до 180 ° С. Поставити форму в розігріту духовку на 40 хвилин під фольгою. Зняти фольгу і залишити форму в духовці на 5-7 хвилин для утворення сирної скоринки.

Як подавати мусака

Подавайте блюдо гарячим разом зі свіжими овочами та питою.

Дивіться відео, як зробити в'ялені баклажани вдома:

Нагадаємо, раніше ми ділилися секретами приготування грецької мусаки .

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти