Головна Сьогодні

Як приготувати оладки з кабачків: три прості рецепти

Рецепти смачних кабачкових оладок з фото

Ніжні, із золотистою скоринкою оладки з кабачків припадуть до смаку всій родині. Влітку їх можна приготувати на обід або вечерю.

Кабачкові оладки найкраще поєднуються зі сметаною або натуральним йогуртом. А якщо ви додасте в сметану подрібнену свіжу зелень і часник, вийде дуже смачний соус.

Оладки з кабачків із сиром

Кабачкові оладки з сиром
Кабачкові оладки з сиром
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 200 г кабачків або цукіні
  • 100 г твердого сиру
  • 3 ст. л. борошна
  • Кілька гілочок кропу
  • 2 яйця
  • Сіль, перець – за смаком
  • Рослинна олія – для смаження

Спосіб приготування:

  1. Сир натерти на тертці з великими отворами, додати яйця, нарізаний кріп і просіяне борошно. Добре перемішати.
  2. Кабачки також натерти, посолити і залишити на 10 хвилин, щоб овочі пустили сік.
  3. Потім відтиснути кабачки від соку і додати в тісто, добре перемішати, посолити і поперчити.
  4. Смажити на невеликому вогні з двох сторін. Викладати кабачкові оладки на тарілку, застелену паперовим рушником, щоб вбрався зайвий жир.
  5. Подавайте кабачкові оладки гарячими зі сметаною.

Дивіться відео, як зробити оладки з кульбабою:

Оладки з кабачків з рисовим борошном

Кабачкові оладки з рисовим борошном
Кабачкові оладки з рисовим борошном
Фото: freepik.com

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 2 невеликі кабачки
  • 1 велике яйце
  • Дрібка солі
  • 1/2 – 3/4 склянки рисового борошна
  • 1-2 зубчики часнику, пропущені через прес
  • Жменя листочків петрушки
  • 1 столова ложка рослинної олії для обсмажування
  • Сіль, білий мелений перець за смаком

Спосіб приготування:

  1. Кабачки помити, почистити від шкірки і натерти на тертці з великими отворами.
  2. Додати часник, спеції і яйце. Перемішати.
  3. Всипати борошно і ще раз добре перемішати. Тісто має вийти не занадто рідким.
  4. Додати дрібно нарізану петрушку.
  5. Викладаючи тісто ложкою, обсмажити кабачкові оладки з обох боків у невеликій кількості рослинної олії на середньому вогні до золотистого кольору.
  6. Подавати з натуральним йогуртом.

Оладки з кабачків на кефірі

Кабачкові оладки на кефірі
Кабачкові оладки на кефірі
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 500 г молодих кабачків
  • 1 1/2 склянки кефіру
  • 4 яйця
  • 1 1/2 склянки борошна
  • 1 ст. л. рослинної олії
  • 1 пучок свіжої петрушки
  • Масло вершкове – на смак
  • Сода – на кінчику ножа
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування:

  1. Кабачки ретельно помийте і натріть на тертці з великими отворами. Добре відтисніть зайвий сік.
  2. Збийте міксером яйця до утворення піни.
  3. Змішайте терту м'якоть кабачка зі збитими яйцями, додайте кефір і посоліть.
  4. Петрушку помийте, відокремте листя від стебел. Дрібно порубайте листочки і додайте до кабачків.
  5. Помішуючи, всипте борошно. Має вийти тісто консистенції густої сметани.
  6. Додайте олію і соду на кінчику ножа, перемішайте.
  7. Залиште тісто при кімнатній температурі на 20 хвилин.
  8. Розігрійте пательню з олією. Наливаючи тісто ложкою, готуйте оладки з обох боків до золотистого кольору.
  9. Подавайте кабачкові оладки зі сметаною або натуральним йогуртом.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати кабачковий торт із сиром. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептами кабачкової ікри.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти