Ніжні, із золотистою скоринкою оладки з кабачків припадуть до смаку всій родині. Влітку їх можна приготувати на обід або вечерю.
Кабачкові оладки найкраще поєднуються зі сметаною або натуральним йогуртом. А якщо ви додасте в сметану подрібнену свіжу зелень і часник, вийде дуже смачний соус.
Оладки з кабачків із сиром
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- 200 г кабачків або цукіні
- 100 г твердого сиру
- 3 ст. л. борошна
- Кілька гілочок кропу
- 2 яйця
- Сіль, перець – за смаком
- Рослинна олія – для смаження
Спосіб приготування:
- Сир натерти на тертці з великими отворами, додати яйця, нарізаний кріп і просіяне борошно. Добре перемішати.
- Кабачки також натерти, посолити і залишити на 10 хвилин, щоб овочі пустили сік.
- Потім відтиснути кабачки від соку і додати в тісто, добре перемішати, посолити і поперчити.
- Смажити на невеликому вогні з двох сторін. Викладати кабачкові оладки на тарілку, застелену паперовим рушником, щоб вбрався зайвий жир.
- Подавайте кабачкові оладки гарячими зі сметаною.
Дивіться відео, як зробити оладки з кульбабою:
Оладки з кабачків з рисовим борошном
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- 2 невеликі кабачки
- 1 велике яйце
- Дрібка солі
- 1/2 – 3/4 склянки рисового борошна
- 1-2 зубчики часнику, пропущені через прес
- Жменя листочків петрушки
- 1 столова ложка рослинної олії для обсмажування
- Сіль, білий мелений перець за смаком
Спосіб приготування:
- Кабачки помити, почистити від шкірки і натерти на тертці з великими отворами.
- Додати часник, спеції і яйце. Перемішати.
- Всипати борошно і ще раз добре перемішати. Тісто має вийти не занадто рідким.
- Додати дрібно нарізану петрушку.
- Викладаючи тісто ложкою, обсмажити кабачкові оладки з обох боків у невеликій кількості рослинної олії на середньому вогні до золотистого кольору.
- Подавати з натуральним йогуртом.
Оладки з кабачків на кефірі
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- 500 г молодих кабачків
- 1 1/2 склянки кефіру
- 4 яйця
- 1 1/2 склянки борошна
- 1 ст. л. рослинної олії
- 1 пучок свіжої петрушки
- Масло вершкове – на смак
- Сода – на кінчику ножа
- Сіль за смаком
Спосіб приготування:
- Кабачки ретельно помийте і натріть на тертці з великими отворами. Добре відтисніть зайвий сік.
- Збийте міксером яйця до утворення піни.
- Змішайте терту м'якоть кабачка зі збитими яйцями, додайте кефір і посоліть.
- Петрушку помийте, відокремте листя від стебел. Дрібно порубайте листочки і додайте до кабачків.
- Помішуючи, всипте борошно. Має вийти тісто консистенції густої сметани.
- Додайте олію і соду на кінчику ножа, перемішайте.
- Залиште тісто при кімнатній температурі на 20 хвилин.
- Розігрійте пательню з олією. Наливаючи тісто ложкою, готуйте оладки з обох боків до золотистого кольору.
- Подавайте кабачкові оладки зі сметаною або натуральним йогуртом.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати кабачковий торт із сиром. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептами кабачкової ікри.