Тости – один з головних фуд-трендів 2020 року. Ми пропонуємо приготувати солодкі французькі грінки від Юлії Висоцької. Вона робить їх у вигляді сендвічів з начинкою зі свіжих і сушених фруктів.
Курагу в рецепті можна замінити в'яленої журавлиною, чорносливом чибудь-якими іншими сухофруктами.
Французькі грінки з сушеною вишнею і курагою
Час приготування:
- 20 хвилин
Калорійність:
- 576 ккал на порцію
Складові:
- 1 біла булка
- 3 яйця
- 30 г цукрової пудри
- 250 мл молока
- 1 ст. л. вершкового масла
Для начинки:
- 1 апельсин
- 1 банан
- 1 жменя в'яленої вишні
- 1 жменя кураги
- 2 ст. л. бренді
- 1 ст. л. вершкового масла
Дивіться відео, як приготувати грінки "Крем брюле":
Спосіб приготування:
- Курагу нарізати невеликими шматочками.
- Цедру апельсина натерти на дрібній тертці, з половинки апельсина вичавити сік.
- Приготувати начинку: розігріти в сковороді 1 ст. ложку вершкового масла, викласти курагу і вишню, перемішати, додати апельсинову цедру, влити сік апельсина, бренді і все прогріти на повільному вогні.
- Банан почистити, нарізати кружальцями і додати до вишні з курагою, прогрівати кілька секунд, потім перемішати і вимкнути вогонь.
- Яйця збити міксером, всипати цукор і продовжувати збивати до повного розчинення цукру.
- У яєчно-цукрову суміш влити молоко і збити все в однорідну масу.
- Булку нарізати на 5-6 товстих скибочок і надрізати їх збоку уздовж, не прорізаючи до кінця, так щоб вийшли кишеньки.
- Наповнити кишеньки фруктово-ягідної начинкою, потім занурити їх в яєчно-молочну суміш.
- Розігріти в окремій сковороді вершкове масло і обсмажити скибочки хліба з начинкою з двох боків до золотистої скоринки.
Як подавати страву
Обсмажені грінки посипати цукровою пудрою і подавати відразу після приготування.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати французькі тости з апельсинами від Найджели Лоусон. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом шоколадних вафель від Юлії Висоцької.