Куди поїхати у відпустку

Як правильно худнути

Якщо обгоріли на сонці

Модні джинси

Тести

Найдорожче

Як приготувати оладки з кабачків: ТОП-5 літніх рецептів

Кращі рецепти кабачковий оладок з фото

Кабачкові оладки – популярна літня закуска. Для найпростішого варіанту досить натерти кабачки на тертці, змішати їх з борошном, яйцями і сіллю, а потім обсмажити на сковороді. Більш складні рецепти оладок з кабачків включають сир, часник і зелень.

Щоб приготувати по-справжньому смачні оладки, вам знадобляться молоді кабачки з тонкою шкіркою. Пам'ятайте, що кабачок – водянистий овоч, тому краще натирати його на середній або крупній тертці. Потім масу потрібно віджати, щоб прибрати зайвий сік. Так тісто для оладок не розпливеться при приготуванні, а у готової страви буде апетитна хрустка скоринка.

Оладки з кабачків: рецепт з сиром і часником

Кабачкові оладки
Кабачкові оладки / Фото: freepik.com

Складові:

  • 1 середній кабачок
  • 1 яйце
  • 50 г натертого сиру
  • 1 зубчик часнику
  • 1 ст.л. борошна
  • Cоль, перець
  • Рослинна олія

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Кабачок помити, при необхідності очистити від шкірки і натерти на крупній тертці.
  2. Додати яйце, добре перемішати.
  3. Додати до кабачки натертий сир і подрібнений зубчик часнику, посолити і поперчити за смаком, всипати борошно, перемішати.
  4. Посмажити оладки на олії до рум'яної скоринки.
  5. Подавати кабачкові оладки разом з соусом із сметани і дрібно нарізаною зеленню.

Дивіться відео, як зробити холодну закуску з кабачків:

Кабачкові оладки: рецепт із зеленню і сиром

Кабачкові оладки з сиром
Кабачкові оладки з сиром / Фото: Depositphotos

Складові:

  • 2 невеликих молодих кабачка
  • Сіль за смаком
  • 3 невеликих яйця
  • Сухий гранульований часник – за смаком
  • Суміш мелених перців – за смаком
  • Жменя рубаною петрушки
  • 3 ст.л. борошна з гіркою
  • 100 г дрібно натертого сиру (твердого або моцарели)
  • Рослинна олія – для обсмажування

Спосіб приготування:

  1. Кабачки помити і натерти на крупній тертці. Посолити, перемішати і залишити на 5-10 хвилин. Ретельно віджати весь сік.
  2. Додати до кабачків яйця, часник, борошно і дрібно натертий сир. Добре перемішати.
  3. Розігріти сковороду з олією.
  4. Викладаючи тісто ложкою, посмажити кабачкові оладки на середньому вогні під кришкою до золотистої скоринки.
  5. Подавати оладки разом зі сметаною або натуральним йогуртом.

Оладки з кабачків по-турецьки: рецепт з фото

Кабачкові оладки по-турецьки
Кабачкові оладки по-турецьки / Фото: Depositphotos

Складові:

  • 800 г кабачків
  • 2 цибулини
  • 2 яйця
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 0.5 склянки борошна
  • 200 г бринзи або фети
  • Пучок зелені (кріп, петрушка)
  • Сіль
  • Рослинна олія – для смаження

Для подачі:

  • 1 стакан турецького йогурту
  • 3 зубчики часнику
  • Рубана зелень
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Кабачки помити і натерти на крупній тертці. Посолити і залишити на 20 хвилин, щоб вони пустили сік. Віджати від зайвої рідини.
  2. Додати до кабачків дрібно нарізану цибулю, рубану зелень і збиті виделкою яйця.
  3. Потім всипати раскрошенную бринзу і муку з розпушувачем. Ретельно перемішати.
  4. Розігріти сковороду з олією. Викласти тісто ложкою і смажити оладки до золотистого кольору.
  5. Готові кабачкові оладки викласти на тарілку, застелену паперовими рушниками, щоб вбрався зайвий жир.
  6. Для соусу змішати йогурт, пропущений через прес часник, подрібнену зелень і спеції.
  7. Подавати кабачкові оладки разом з йогуртовим соусом.

Як приготувати оладки з кабачків класичні

Класичні кабачкові оладки
Класичні кабачкові оладки / Фото: Depositphotos

Складові:

  • Кабачок (молодий) – 1 шт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Масло для смаження – за смаком
  • Сіль – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Кабачок добре промити і обсушити.
  2. Натерти на тертці (якщо кабачок вже не молодий, зняти шкірку).
  3. Додати яйця і сіль.
  4. Додасть борошно.
  5. Добре перемішати до однорідної консистенції.
  6. Викладати на сковороду з розігрітою олією за допомогою столової ложки невеликі коржі.
  7. Обсмажити з кожного боку до золотистого кольору, по 2 хвилини. Викласти на блюдо і подавати зі сметаною.

Кабачкові оладки солодкі

Оладки з кабачка солодкі
Оладки з кабачка солодкі / Фото: Depositphotos

Складові:

  • Борошно – 1,5 склянки
  • Кабачок молодий – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Молоко – 0,5 склянки
  • Дрібка солі
  • Розпушувач – 1 ч.л.

Спосіб приготування:

  1. Збити яйце з цукром і сіллю.
  2. Додати молоко і натертий на дрібній тертці кабачок.
  3. Просіяти в тісто борошно з розпушувачем.
  4. Перемішати вінчиком і обсмажувати на сковороді з невеликою кількістю рослинної олії до золотистого кольору.
  5. Подавати разом зі сметаною або натуральним йогуртом.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати кабачковий торт з сиром . Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептами кабачкової ікри .

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Частіше проявляти емоції
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Як швидко охолодити каву
Хакнути
Сольник зірки
MONATIK
31 липня / 20:00
5 головних концертів липня
Чи гідний сервіс на відпочинку в Україні?
Дізнатися більше про відпочинок
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Липень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
25 - 31 липня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
тест
Впізнаєш зірку за її модним образом?
Спробувати
Куди піти
Атмосферні тераси Києва для літніх вечорів
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти