I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Що приготувати з ревеню: ТОП-5 літніх десертів

Найкращі ідеї страв з ревеню

В Європі ревінь неймовірно популярний. Кислувато-пряний смак цієї рослини дивним чином нагадує одночасно яблуко і полуницю. З ревеню готують десерти, соуси і напої, роблять салати, гарніри до м'яса та риби, заготовляють у вигляді пряних соусів.

Важливо пам'ятати, що їстівна частина ревеню – стебло. А ось листя вважається ядовитим і може викликати отруєння.

Реклама

Тарт з ревенем і безе

Пиріг з ревенем
Пиріг з ревенем / Фото: Pinterest

Час приготування:

  • 2 години

Складові:

Реклама

Для тіста:

  • 250 г сиру
  • 100 г вершкового масла
  • 200-250 г борошна
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 2 ст.л. цукру

Читайте також:

Для начинки:

Реклама
  • 400 г ревеню
  • 3 ст.л. цукру
  • 1 ч.л. меленої кориці

Для безе:

  • 3 білки
  • 150 мл цукру

Дивіться відео, як приготувати лимонний пиріг з меренгою:

Спосіб приготування:

  1. Розм'якшене масло змішати з сиром і цукром. Поступово додавати борошно, змішане з розпушувачем, поки не вийде м'яке тісто, що не липне до рук.
  2. Скачати тісто в кулю і покласти в холодильник мінімум на годину.
  3. Очистити ревінь, нарізати його невеликими шматочками і засипати цукром і корицею.
  4. Готове тісто розкачати і викласти у форму або на деко, вистелене папером для випічки, щоб тісто покрило дно і боки форми.
  5. На тісто викласти ревінь, зливши з нього попередньо сік.
  6. Поставити в духовку, нагріту до 200 °С, на 20 хвилин.
  7. Поки пиріг печеться, збити білки з цукром в міцну піну.
  8. Дістати через 20 хвилин напівготовий пиріг і покрити його збитими білками.
  9. Повернути в духовку, знизивши температуру до 180 °С, ще на 15 хвилин, поки білок злегка не підрум'яниться.

Пиріг з полуницею і ревенем

Пиріг з полуницею та ревенем
Пиріг з полуницею та ревенем / Фото: Pinterest

Час приготування:

  • 2 години

Складові:

  • 4 яйця
  • 1 склянка цукру
  • 250 г масла
  • 1 ч.л. ванільного цукру
  • 1 ст.л. рослинної олії
  • 2 склянки борошна
  • 3 ст. л. крохмалю
  • 1 маленький пакетик розпушувача

Спосіб приготування:

  1. Ревінь очищаємо і нарізаємо середніми шматочками. Полуницю моєму і розрізаємо на чотири частини. Складаємо ревінь і полуницю в миску, посипаємо 1 ст.л. крохмалю і перемішуємо.
  2. Яйця збиваємо з цукром і ваніллю. Додаємо розм'якшене вершкове масло, олію і ще раз збиваємо до отримання однорідної маси.
  3. Борошно просіваємо з рештою крохмалем і розпушувачем, додаємо в яєчно-масляну суміш і перемішуємо міксером.
  4. Форму для випічки змащуємо маслом, присипаємо борошном. Викладаємо тісто і силіконової лопаткою розрівнюємо поверхню.
  5. Викладаємо начинку. Злегка вдавлюємо ревінь і полуницю в тісто.
  6. Випікаємо пиріг в розігрітій до 180 °С духовці близько години. Готовність перевіряємо зубочисткою. Розрізаємо на порційні шматки і подаємо.

Сметанний десерт з ревенем

Десерт з ревенем
Десерт з ревенем

Час приготування:

  • 30 хвилин + час на охолодження

Складові:

  • 2 ст.л. гранатового сиропу наршараб
  • 500 г ревеню
  • 4 жовтки
  • 400 мл молока
  • 160 г цукру
  • 1/2 стручка ванілі або ванільний екстракт
  • 1 ст.л. кукурудзяного крохмалю
  • 1/2 лимона
  • 100 г сметани
  • 100 г печива

Спосіб приготування:

  1. Ревінь вимити, очистити стебла від тонкої шкірки і порізати скибочками по півсантиметра.
  2. Скласти в невеликий сотейник ревінь, всипати 100 г цукру, вичавити половинку лимона і додати ложку гранатового сиропу.
  3. Поставити сотейник на невеликий вогонь і варити близько п'ятнадцяти хвилин. Повинен вийти досить густий конфітюр. Остудити його і прибрати в холодильник.
  4. Для крему довести до кипіння молоко зі шматочком ванільного стручка.
  5. Збити з цукром яєчні жовтки до пишності. Всипати кукурудзяний крохмаль до жовтків і перемішати. Тонкою цівкою влити в жовтковий крем гаряче молоко і знову перемішати.
  6. Повернути в каструльку молочно-жовтковий крем і варити на несильному вогні, не забуваючи помішувати, до загусання. На це піде близько десяти хвилин.
  7. Зняти крем з вогню, перелити у велику миску і поставити у велику посудину з холодною водою. Збивати міксером до повного охолодження.
  8. Сметану збити і змішати з кремом.
  9. Покласти в стаканчики або креманки трохи ревеневого конфітюра, зверху розкришити трохи печива, зверху викласти крем. Посипати ще трохи крихти печива і прибрати на кілька годин в холодильник.

Десертний соус з ревеню і полуниці

Соус з ревеня
Соус з ревеня

Час приготування:

  • 35 хвилин

Складові:

  • 100 г нарізаного ревеню
  • 2 чашки (300 г) нарізаної полуниці
  • 1 ч.л. ванілі
  • 1/3 чашки (70 г) цукру
  • 1/4 чашки (80 мл) води

Спосіб приготування:

  1. Помістити всі інгредієнти в каструлю, довести до кипіння, зменшити вогонь і тушкувати 30 хвилин, періодично помішуючи.
  2. Дати охолонути і зберігати в холодильнику. Подавати з морозивом, тостом, сконами або просто так.

Лимонад з ревенем

Лимонад з ревенем
Лимонад з ревенем

Час приготування:

  • 20 хвилин + час на охолодження

Складові:

  • 100 г ревеню
  • 120 мл + 500 мл води
  • 50 г цукру
  • 1/2 лимона, нарізаного кружечками
  • Листя м'яти

Спосіб приготування:

  1. Ревінь потрібно дрібно нарізати, викласти в каструлю, залити невеликою кількістю (120 мл) води.
  2. Додати цукор і лимон, нарізаний кружечками. Довести до кипіння і варити 10-15 хвилин, після чого додати за смаком листя м'яти і дати настоятися кілька годин.
  3. Після цього процідити концентрат і розвести його 500 мл води.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати полуничне варення. Крім цього, ми писали, як приготувати сирне суфле з полуницею.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти