
В цьому лимонному пирозі ніжне пісочне тісто ідеально поєднується з кисло-солодкою цитрусовою начинкою.
Дивіться відео, як спекти лимонний пиріг з меренгою:

Подавати десерт слід повністю остиглим. Тому краще спекти його ввечері, а розрізати вранці або вдень.
Лимонник в духовці
Час приготування:
- 2 години
Калорійність:
- 309 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 300 г вершкового масла
- 3 склянки борошна
- 3 ст. л. олії
- 1 яйце
Для начинки:
- 2 великих лимона
- 75 г вершкового масла
- 1 склянка цукру
- 1 велике яйце
Спосіб приготування:
- Для начинки вимийте лимони щіткою і покладіть їх цілком в слабо киплячу воду. Варіть п'ять-сім хвилин, дістаньте, остудіть. Потім натріть на тертці або наріжте шматочками і подрібніть в блендері.
- Розтопіть вершкове масло, не доводячи до кипіння. Остудіть. Змішайте лимонну масу зі збитим яйцем, маслом і цукром.
- Для тіста наріжте холодне масло невеликими шматочками. Насипте на робочу поверхню борошно гіркою, на неї викладіть вершкове масло і порубайте ножем або розітріть руками в крихту.
- Замісіть тісто, підливаючи олію і приблизно півсклянки крижаної води. Зберіть тісто в кулю, розділіть на дві нерівні частини, загорніть в плівку і покладіть в холодильник на 30 хвилин.
- Застеліть деко папером для випічки. Розкачайте обидва шматка тесту в пласти. Більший шматок викладіть на папір, розмажте по ньому начинку так, щоб залишалися вільними краю шириною приблизно півтора см.
- Покладіть на начинку другий пласт тесту і ретельно защипніть краю, щоб начинка не витікала. Змастіть тісто збитим яйцем, зробіть отвори для виходу пари. Випікайте при 180 ° С до рум'яної скоринки, приблизно 40 хвилин.
Корисна порада
Дуже важливо видалити з лимонів всі кісточки, інакше начинка буде гірчити.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом лимонного рулету на згущеному молоці . "Сьогодні" також писали, як спекти пиріг з сиром і лимоном .