Листковий салат – відмінне рішення для святкового столу. Ми пропонуємо незвичний рецепт з чорносливом, яблуком, сиром і яйцем. Подавайте салат в прозорих креманках, щоб було видно всі шари.
Дивіться відео, як приготувати "Мімозу" в стаканчиках:
Салат з чорносливом листковий
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 110 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 2 яйця
- 50 г чорносливу
- 1 невелике яблуко
- 1 ст. л. майонезу
Для прикраси:
- Горіхи волоські або зерна граната
Спосіб приготування:
- Яйця відварити, остудити і почистити.
- Першим шаром викласти в дві креманки половину дрібно натертого сиру. Покрити його тонким шаром майонезу.
- Потім викласти шар з крупно натертого білка.
- Третій шар – натерте на крупній тертці яблуко.
- Чорнослив попередньо добре промити, обдати окропом і обсушити. Нарізати на невеликі шматочки і розкласти поверх яблука.
- На шар сухофруктів викласти дрібно натертий жовток. Зверху нанести тонкий шар майонезу.
- Верхній шар – тертий сир, що залишився.
- Прикрасити салат рубаними горіхами або зернами граната.
Корисна порада
Яблуко для салату слід вибирати соковите і кисло-солодке або кисле. Щоб воно не потемніло, збризніть його соком лимона.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати вінегрет з чорносливом і квашеною капустою. "Сьогодні" також ділилися рецептом курячих рулетиків з чорносливом і курагою.