Головна Сьогодні

Вершковий лімончелло: рецепт італійського лікеру з молоком

Готуємо лімончелло з молоком і натуральної ваніллю

Лимони, які ви плануєте нарізати до чаю, можна використати набагато цікавіше. З них можна зробити дуже смачний італійський лікер лімончелло.

Дивіться відео, як зробити лімончелло вдома:

Ми пропонуємо вершкову версію цього напою. Для неї вам знадобиться жирне молоко – від 6%. А якщо у вас немає натуральної ванілі, замініть її ваніліном.

Лімончелло з молоком

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Калорійність:

  • 376 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 5 лимонів
  • 250 г спирту
  • 800 г молока 6%
  • 420 г цукру
  • 1 стручок ванілі

Спосіб приготування:

  1. Лимони ретельно промити і обдати окропом, зняти цедру, не зачіпаючи білу частину (вона додасть напою гіркоту). Залити цедру спиртом і настоювати 4-5 днів, збовтуючи.
  2. За день до кінця настоювання спирту приготувати сироп: змішати молоко з цукром, додати ванільний стручок, розрізавши навпіл. Довести сироп до кипіння, помішуючи, щоб цукор рівномірно розчинився. Вимкнути вогонь, накрити ємність кришкою. Коли сироп охолоне до кімнатної температури, поставити в холодильник до наступного дня.
  3. На наступний день процідити сироп і спирт, позбавивши його від цедри.
  4. З'єднати обидві суміші і збити блендером.
  5. Витримати лікер в холодильнику протягом 2-3 днів, після чого можна вживати.
  6. Зберігати в крем-лімончелло холодильнику.

Як пити лімончелло

Домашній лимонний лікер бажано пити охолодженим, разом з не дуже солодкою випічкою, фруктами або десертами.

Нагадаємо, раніше ми писали, як використовувати лимонну цедру для приготування страв . "Сьогодні" також ділилися рецептом яєчного лікеру на Різдво .

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти