Лимони, які ви плануєте нарізати до чаю, можна використати набагато цікавіше. З них можна зробити дуже смачний італійський лікер лімончелло.
Дивіться відео, як зробити лімончелло вдома:
Ми пропонуємо вершкову версію цього напою. Для неї вам знадобиться жирне молоко – від 6%. А якщо у вас немає натуральної ванілі, замініть її ваніліном.
Лімончелло з молоком
Час приготування:
- більше 3-х годин
Калорійність:
- 376 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 5 лимонів
- 250 г спирту
- 800 г молока 6%
- 420 г цукру
- 1 стручок ванілі
Спосіб приготування:
- Лимони ретельно промити і обдати окропом, зняти цедру, не зачіпаючи білу частину (вона додасть напою гіркоту). Залити цедру спиртом і настоювати 4-5 днів, збовтуючи.
- За день до кінця настоювання спирту приготувати сироп: змішати молоко з цукром, додати ванільний стручок, розрізавши навпіл. Довести сироп до кипіння, помішуючи, щоб цукор рівномірно розчинився. Вимкнути вогонь, накрити ємність кришкою. Коли сироп охолоне до кімнатної температури, поставити в холодильник до наступного дня.
- На наступний день процідити сироп і спирт, позбавивши його від цедри.
- З'єднати обидві суміші і збити блендером.
- Витримати лікер в холодильнику протягом 2-3 днів, після чого можна вживати.
- Зберігати в крем-лімончелло холодильнику.
Як пити лімончелло
Домашній лимонний лікер бажано пити охолодженим, разом з не дуже солодкою випічкою, фруктами або десертами.
Нагадаємо, раніше ми писали, як використовувати лимонну цедру для приготування страв . "Сьогодні" також ділилися рецептом яєчного лікеру на Різдво .