Еклери – один з найулюбленіших десертів. Першими їх стали готувати французи ще в 18 столітті і досягли в цій справі досконалості.
Пропонуємо потішити себе і своїх близьких домашніми еклерами з вершково-заварним кремом. За часом – це 45-60 хвилин, у результаті отримаєте 15 тістечок.
Прикрашати еклери пропонуємо на свій смак – від шоколадної глазурі до ягідного сиропу.
Домашні еклери з вершково-ванільним кремом
Що знадобиться:
- 140 г борошна
- щіпка цукру
- 125 мл молока
- 100 г вершкового масла
- 4 яйця
Для заварного крему
- 300 мл молока
- 50 г цукрової пудри
- 2 жовтки
- 1 ч.л ванільного екстракту
- За 4 ч.л. борошна та кукурудзяного крохмалю
- 300 мл вершків
Готуємо крем
Нагріти молоко в каструлі майже до кипіння. Тим часом змішати в мисці цукор, яєчні жовтки і ваніль, потім додати борошно, перемішати до однорідної маси.
Поступово влити в суміш гаряче молоко і помішувати до загустіння. Не допускайте утворення грудочок.
Готовий крем треба охолодити.
Випікаємо еклери
- Просіяти борошно з цукром і дрібкою солі. Обережно нагріти молоко, розтопити в ньому вершкове масло.
- Щойно масло повністю розтане, вимкнути вогонь, всипати просіяне борошно. Енергійно збити тісто, воно має бути однорідним.
- Тісто треба охолодити упродовж декількох хвилин, потім поступово додати яйця, добре перемішуючи між кожним додаванням до загустіння.
- Викласти тісто в кондитерський мішок з круглою широкою насадкою, сформуйте еклери на пергаментному папері, попередньо змастивши його вершковим маслом.
- Випікати 25 хвилин, знижуючи температуру з 200 С до 180 C.
Формуємо еклери
- Через 25 хвилин за допомогою невеликого ножа розрізати булочки навпіл і повернути в піч, поклавши їх догори дном. Дайте їм просохнути 5 хвилин до хрусткої скоринки і золотистого кольору. Дістати, дати охолонути.
- Доки основа для еклерів стигне, збити вершки до густоти й додати до крему. Викласти начинку в кондитерський мішок і заповнити тістечка.
- Як прикрасити – підкаже фантазія.
А тут можна ознайомитися з рецептом еклерів від Юлії Висоцької та шоколадних тістечок без цукру .