Головна Сьогодні

Як приготувати салат "Мімоза" на Новий рік

Класичний рецепт смачного салату "Мімоза"

"Мімоза" – такий собі весняний привіт грудню. Зрозуміло, що все завдяки красивій прикрасі салату (жовток), – ця страва нагадує квітки мімози. Ну й звісно, років 30 тому симпатична "Мімоза", разом з олів'є і холодцем, була невід'ємною частиною новорічного столу. І якщо раптом вам захочеться приготувати цей салат, то чому ні?

Готувати його нескладно, але весь процес займає не менше півтори години, а крім того, всі верстви повинні як слід просочитися, перш ніж салат можна буде подавати на стіл. В ідеалі "Мімозу" потрібно готувати ввечері напередодні свята або за день до приходу гостей.

Класичний рецепт салату "Мімоза"

Фото: freepik.com

Час приготування:

  • 1.5 години

Калорійність:

  • 183 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 1 банка рибних консервів в олії (найкраще сайра або горбуша)
  • 3 картоплини
  • 3 моркви
  • 3-4 яйця
  • 1 цибулина
  • Майонез для заправки
  • Зелень для прикраси

Спосіб приготування:

  1. Відваріть моркву, картоплю і яйця. Цибулю дрібно наріжте. Готові овочі повністю охолодіть, яйця, зварені круто, залийте холодною водою. Потім все очистіть.
  2. Відокремте жовтки від білків, окремо натріть і те й інше на дрібній тертці. Картоплю і моркву теж натріть. З консервів злийте рідину, видаліть кісточки і розімніть вилкою.
  3. Починайте викладати салат шарами. Спочатку рибні консерви, які будуть "фундаментом", потім білки, морква, цибуля, картопля. Між двома шарами завжди йде шар майонезу. На картопля, який не покривається майонезом, зверху обережно висипається тертий яєчний жовток, який треба розподілити акуратно, залишаючи верхівку повітряної. Зверху салат можна прикрасити гілочкою зелені.

Тут знайдете 8 рецептів салату олів'є і ще 5 рецептів салатів з морепродуктами.

Всі подробиці в спецтемі Новий рік 2021

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти