Тонка прозора локшина дуже популярна практично у всіх країнах Азії. Ми розповімо, як приготувати фунчозу з овочами і соєвим соусом по-корейськи.
Дивіться відео, що продають українцям під виглядом рисової локшини:
Фунчоза по-корейськи
Час приготування:
- 40 хвилин
Калорійність:
- 38 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- Фунчоза – 100 г
- Морква – 1 шт.
- Огірки – 1 шт.
- Болгарський перець – 1 шт.
- Вода – 1.5 л
Для соусу:
- Соєвий соус – 2 ст.л.
- Олія – 3 ст.л.
- Столовий оцет – 0.5 ст.л.
- Часниковий порошок – за смаком
- Перець гострий мелений – за смаком
- Сіль за смаком
- Мелений коріандр – за смаком
- Цукор – за смаком
Спосіб приготування:
- Овочі помити.
- Локшину залити у великій мисці, щоб вона вся була занурена в рідину. Залишити локшину на 7-10 хвилин, точний час зазначено на упаковці.
- Змішати всі складові соусу.
- Моркву і огірок натерти на тертці для корейської моркви, перець нарізати дрібною соломкою.
- Локшину відкинути на друшляк або сито і промити холодною водою. Дати рідини стекти.
- Перекласти готову локшину в миску, додати овочі і перемішати.
- Залити соусом і знову добре перемішати. Дати настоятися протягом години, щоб всі інгредієнти просочилися соусом.
Корисна порада
При бажанні можна подати цей салат як гарнір. Для цього овочі треба буде додати прямо в гарячу локшину, промивати її в такому разі не треба.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати локшину з свининою по-китайськи . "Сьогодні" також ділилися рецептом гречаної локшини з овочами і куркою .