Головна Сьогодні

Корисне меню на Новий рік-2021: 7 дієтичних страв

Рецепти для тих, хто правильно харчується

Ця добірка рецептів для сильних духом людей, які не відступають від заповітів правильного харчування ні на крок. І навіть на Новий рік. Тепер серйозно: якщо не хочеться втратити форму після застіль, то ці рецепти будуть доречними. Вони не складні в приготуванні, не містять справді шкідливих продуктів і соусів, вони прикрасять новорічний стіл.

Олів'є без майонезу

Фото: Іnstagram.com/pp_rezept

Інгредієнти

  • 150 г – слабосолона сьомга
  • 2 шт. – картопля
  • 2 шт. – яйця
  • по 2 шт. – маринований огірок, свіжий огірок
  • 4 ст. л. – зелений горошок
  • 4 ст. л. – натуральний йогурт
  • 2 ст. л. – ікра лососева
  • зелень, сіль, перець за смаком

Спосіб приготування

  1. Картоплю, моркву і яйця відварити.
  2. Овочі, яйця і червону рибу нарізати кубиками. Додати зелень, горошок.
  3. Змішати натуральний йогурт і червону ікру.
  4. Заправити соусом, прикрасити руколою.

Салат з авокадо і креветками

Фото: Іnstagram.com/pp_rezept

Інгредієнти

  • 2 шт. – авокадо
  • 200 г – креветки
  • 1 шт. – червона цибуля
  • 1 шт. – огірок
  • 2 шт. – помідори
  • 2 ч. л. – сік лимона
  • оливкова олія
  • болгарський перець
  • зелень, сіль, перець за смаком

Спосіб приготування

  1. Розрізати вздовж два авокадо, прибрати кісточку, витягти акуратно м'якоть.
  2. Авокадо нарізати невеликими кубиками. Заправити лимоном одразу, щоб воно не почорніло.
  3. Відварити креветки або обсмажити з улюбленими травами. Посолити, поперчити і заправити оливковою олією.
  4. Порізати кожну креветку на 3-4 частини. Якщо креветки маленькі, то не обов'язково це робити.
  5. Перець, томати й огірки нарізати дрібними кубиками.
  6. Змішати всі інгредієнти разом. Посолити і поперчити. Викласти в човники від авокадо.

Салат з куркою і чорносливом

Фото: Іnstagram.com/pp_rezept

Інгредієнти

  • 300 г – куряче філе
  • 200 г – печериці
  • 70 г – чорнослив без кісточок
  • 70 г – сир
  • 30 г – горіхи волоські
  • 1 шт. – цибуля ріпчаста
  • 1 ч. л. – гірчиця
  • натуральний йогурт
  • сіль перець за смаком

Спосіб приготування

  1. Курку відварити, остудити. Гриби і цибулю дрібно нарізати.
  2. Обсмажити гриби і цибулю, посолити, поперчити.
  3. Чорнослив залити гарячою водою, залишити на 15 хвилин, дрібно нарізати.
  4. Сир натерти на тертці, курку нарізати кубиками, подрібнити горіхи.
  5. Змішати для соусу йогурт з гірчицею і дрібкою солі.
  6. Викласти шарами салат (на свій смак), змащуючи шари соусом. Прикрасити.

Курячий паштет з волоським горіхом

Фото: Іnstagram.com/pp_rezept

Інгредієнти

  • 400 г – вареної курки
  • 100 г – очищеного волоського горіха
  • 100 мл – курячого бульйону
  • чорний мелений перець на кінчику ножа
  • 1/4 ч. л. – солі
  • зелень

⠀ Спосіб приготування

  1. Відварити курку в бульйоні зі спеціями.
  2. Подрібнити горіхи в блендері, додати порізану курку і бульйон.
  3. Збивати до потрібної консистенції, додати зелень.

Запечена груша з сиром і горіхами

Фото: Іnstagram.com/pp_rezept

Інгредієнти

  • 2 шт. – груша
  • 75 г – сир Дорблю
  • 15 г – волоський горіх
  • 5 г – мед

Спосіб приготування

  1. Груші розрізати навпіл, вийняти серцевину.
  2. Сир нарізати, викласти в середину груші і запекти упродовж 25 хвилин при 180 градусах.
  3. Прикрасити рубаними горіхами і медом.

Запечене філе індички

Фото: Іnstagram.com/pp_rezept

Інгредієнти

  • 1 кг – філе індички
  • 3 ст. л. – солі
  • 3 зубчик – часнику

Маринад

  • 2 ст. л. – олії
  • 2 ст. л. – соєвого соусу
  • 1 ст. л. – спецій італійські трави
  • 1 ст. л. – каррі
  • по 1 ст. л. – гірчиці та сметани
  • мелений перець

Спосіб приготування

  1. Сіль розчинити у воді. Залити нею філе і залишити в холодильнику на 2-3 години.
  2. Змішати інгредієнти для маринаду.
  3. Філе обтерти паперовим рушником і в прорізані отвори покласти часник.
  4. Натерти маринадом, закрити плівкою і поставити в холодильник на добу.
  5. Випікати за 200 градусів 25-30 хвилин.

Кекс з цукатами

Фото: Іnstagram.com/pp_rezept

Інгредієнти

  • 80 г – пшеничне борошно
  • 70 г – цільнозернове борошно
  • 60 г – цукрова пудра
  • 4 шт. – яйця
  • цедра одного помаранча
  • по 1 ч. л. – сіль, кардамон, кориця
  • 0,5 ч. л. – розпушувач
  • по 50 г – мигдаль, арахіс, волоський
  • по 100 г – сухофрукти (курага, журавлина, вишня)

Спосіб приготування

  1. Змішати горіхи, цедру із сухофруктами. Додати все борошно, спеції і розпушувач.
  2. Яйця збити з цукровою пудрою і дрібкою солі до щільної піни.
  3. У три заходи ввести збиті яйця в суху суміш.
  4. Викласти в силіконову форму. Випікати спочатку 20 хвилин при 160 градусах.
  5. Потім накрити кекс пергаментом і при 150 градусах випікати ще 20-30 хвилин.

Тут знайдете ще 3 рецепти салатів без майонезу від Євгена Клопотенка.

Всі подробиці в спецтемі Новорічне меню: ідеї та рецепти страв

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти