I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Що приготувати в Успенський піст: рецепти смачних і незвичайних страв

Успенський піст вважається одним із найсуворіших

Успенський піст-2020 триватиме з 14 по 27 серпня. Протягом цього періоду православним християнам не можна їсти м'ясо, птицю, яйця, рибу і молочні продукти. Дозволені овочі, фрукти, ягоди, крупи, бобові, морепродукти, гриби. У день Преображення Господнього, який відзначається 19 серпня, можна вживати рибу і вино.

Пісні рецепти не повинні бути нудним і одноманітним. Сервіровка в Успенський піст не виключає і помірне прикрашання страв, адже навіть богослужіння в цей час може бути прикрашене. До того ж в піст трапляються свята, наприклад, дні народження. Церква тільки вітає творчий і натхненний підхід до кулінарії в ці дні.

Реклама

Суп-пюре з цвітної капусти з креветками

Суп-пюре з цвітної капусти з креветками
Суп-пюре з цвітної капусти з креветками

Час приготування:

  • 20 хвилин

Складові:

Реклама
  • 1,5 л води
  • 0,5 кг цвітної капусти
  • 1 корінь петрушки
  • 1 морква
  • 1 цибулина
  • 3 ст.л рослинної олії
  • 300 г креветок

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. На дно каструлі налийте невелику кількість рослинної олії і підсмажте на ній дрібно порізані цибулю і моркву.
  2. Додайте нарізаний кружальцями корінь петрушки. Залийте овочі водою і варіть 15 хвилин.
  3. Покладіть в овочевий бульйон розділену на суцвіття капусту.
  4. Відварені овочі подрібніть в блендері.
  5. Отриману масу розведіть бульйоном до консистенції пюре.
  6. Відварені і очищені креветки покладіть в тарілку з супом разом з подрібненою зеленню. Можна додати часникові грінки.

Пісні ліниві вареники з грибами

Ліниві вареники пісні
Ліниві вареники пісні

Реклама

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 2/3 чашки дуже дрібно нарізаних грибів
  • 1/3 чашки нарізаних пластинками грибів – для подачі
  • 1 середня цибулина, розрізана навпіл і дрібно посічена
  • Дрібка солі
  • 2-3 ст.л. олії – для смаження

Дивіться відео про правила Успенського посту:

Для тесту:

  • 2 повні чашки борошна
  • 3 ст.л. олії
  • Дрібка солі
  • 2/3 чашки окропу

Спосіб приготування:

  1. Гриби обсмажити з цибулею і сіллю на рослинній олії до золотистого кольору, в різних сковородах або по черзі.
  2. Борошно змішати з сіллю, додати олію і гриби з цибулею. Добре перемішати.
  3. Заварити окропом, швидко перемішати ложкою.
  4. Закип'ятити в каструлі воду з лавровим листом, трохи посолити.
  5. Тісто скачати в ковбаски діаметром близько 2-3 см, порізати брусочками.
  6. Партіями приготувати вареники. Опускати по одному шматочку тіста в киплячу воду, після спливання варити на середньому вогні протягом хвилини.
  7. Дістати ліниві вареники шумівкою і перекласти в миску. Подавати разом зі смаженими грибами з цибулею.

Корисна порада

Страву можна прикрасити зеленню і посипати веганським пармезаном, а також доповнити соєвою сметаною.

Пісний салат з авокадо, помідорів і кукурудзи

Салат з авокадо і помідорів
Салат з авокадо і помідорів

Час приготування:

  • 10 хвилин

Складові:

  • 1 авокадо
  • 1-2 помідори
  • 1/2 банки консервованої кукурудзи
  • 2 ст.л. подрібненої зеленої цибулі

Для заправки:

  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 1 ст.л. соку лайма чи лимона
  • 1/3 ч.л. копченої солі
  • 1/3 ч.л. сушеного часнику
  • 1/3 ч.л. суміші мелених перців

Спосіб приготування:

  1. Авокадо помийте, видаліть шкірку і кісточку. Наріжте м'якоть кубиками.
  2. Помідор помийте і наріжте невеликими шматочками.
  3. Дістаньте кукурудзу з банки, зелену цибуля дрібно порубайте.
  4. З'єднайте авокадо, помідор, зелень і кукурудзу в мисці.
  5. Змішайте всі інгредієнти для заправки і полийте салат.

Корисна порада

Замість кукурудзи можна додати солодкий перець, а замість зеленої цибулі – петрушку або кріп.

Пісна грибна солянка в духовці

Солянка з капусти з грибами
Солянка з капусти з грибами

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 2 склянки солоних грибів
  • 500 г свіжої або квашеної капусти
  • 2 цибулини
  • 4 ст.л. олії
  • 1 ст.л. пшеничного борошна

Спосіб приготування:

  1. Гриби нарізати соломкою і обсмажити з цибулею на сковороді. Підсипати борошна і ще трохи обсмажити, помішуючи лопаткою.
  2. Капусту припустити до м'якості, віджати.
  3. Солянку викласти на сковорідку без ручки: шар капусти, шар грибів і зверху знову капуста. Підлити на сковорідку трохи розсолу або води.
  4. Запікати в духовці при 180 °С близько півгодини.
  5. Готова страва повинно вийти соковитою, але без надлишків бульйону в нижньому шарі.
  6. Подавайте солянку з капусти разом з житнім хлібом.

Баклажанна ікра з горіхами

Баклажанна ікра з горіхами
Баклажанна ікра з горіхами

Час приготування:

  • 20 хвилин

Складові:

  • 150 г баклажана
  • 100 г моркви
  • 80 г цибулі
  • 100 г помідорів
  • 50 г олії
  • 30 г волоських горіхів
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Всі овочі помити, почистити, нарізати невеликими кубиками.
  2. Після чого обсмажити все відразу на рослинній олії до готовності.
  3. Викласти отриману баклажанну ікру на тарілку, посолити і поперчити, а також посипати зверху подрібненим волоським горіхом.
  4. Подавати разом з хлібом. Закуску можна прикрасити зеленню петрушки або базиліка.

Пісний медовик

Медовий пиріг
Медовий пиріг

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 1 склянка цукру
  • 1 стакан води
  • 2 ст.л. меду
  • 1 ч.л. соди
  • 0, 5 ч.л. лимонного соку
  • 2 ст.л. какао чи розчинної кави
  • Кориця – на кінчику ложки
  • Кардамон – на кінчику ложки
  • 0, 5 склянки родзинок
  • 0,5 склянки горіхів
  • 0, 5 ст. рослинної олії
  • 2 ст.л. олії для змащування форми

Спосіб приготування:

  1. У миску висипте цукор, налийте воду і рослинну олію, покладіть мед і тримайте на вогні до повного розчинення цукру і меду.
  2. У суміш, що остигла до 30-40 ºС, всипте соду, погашену лимонним соком, какао (каву) і прянощі. Ретельно перемішайте тісто, щоб не залишилося грудок.
  3. Додайте горіхи, родзинки і борошно. За консистенцією тісто має нагадувати густу сметану. Випікайте в формі, змащеній олією і посипаній борошном, при 180 ºС.
  4. Корж можна розрізати уздовж і прошарувати джемом, а зверху покрити глазур'ю. Глазур готується так: змішайте 150 г цукрової пудри з 2 ст. ложками порошку какао, 3 ст.л. гарячої води і 2 ст.л. м'якого рослинного маргарину.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами пісних котлет, а також рецептом пісного супу-солянки з квашеною капустою.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти