Великий піст у 2020 році розпочався 2 березня і закінчиться 18 квітня, перед Великоднем. Протягом цього періоду православним християнам не можна вживати м'ясо, птицю, молочні продукти та яйця.
Якщо ви хочете урізноманітнити своє пісне меню, зваріть солянку на овочевому бульйоні без м'яса. Квашена капуста, оливки і каперси створюють насичений кислувато-солоний смак, а товчений часник і кінза надають солянці пряної нотки. Прекрасним доповненням до супу стане свіжий житній хліб.
Солянка без м'яса пісна
Час приготування:
- 40 хвилин
Калорійність:
- 21 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 400 г квашеної капусти
- 2-3 ст. ложки рослинної олії
- 1 велика цибулина
- 2-3 ст. ложки томатної пасти
- 2 солоні огірки
- 2 л овочевого бульйону
- 1-2 ч. ложки каперсів
- 4-5 оливок (бажано з лимоном)
- 2-3 зубчики часнику
- 0,5 пучка кінзи
- Сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Залити квашену капусту крутим окропом. Через кілька хвилин воду злити, капусту ретельно віджати. У великій сковороді розігріти олію.
- Додати капусту, тушкувати на середньому вогні близько 10 хвилин, постійно помішуючи. Дати капусті злегка зарум'янитися. Додати дрібно нарізану цибулю і тушкувати ще 5 хвилин.
- Влити томатну пасту і огірки, нарізані маленькими кубиками, прогріти ще 2-3 хвилини до появи сильного приємного аромату.
- Влити бульйон, довести до кипіння на середньо-високому вогні. Варити 10 хвилин. Каперси промити, оливки нарізати кільцями. Додати в суп і варити ще 5 хвилин.
- Покласти в солянку роздавлений часник і дрібно посічену кінзу, посолити і поперчити за смаком. Довести до кипіння, зняти з вогню і накрити кришкою.
Корисна порада
Обов'язково дайте солянці настоятися мінімум 30 хвилин – так її смак буде насиченішим. Солянку можна доповнити соєвою сметаною.
Дивіться відео, де краще купувати продукти для борщу:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зварити пісний борщ з грибами. "Сьогодні" також ділилися пісними картопляними котлетами з брокколі.