I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Що готують на Різдво у США: ТОП-7 святкових страв

Дізнайтеся, що має бути на столі на Різдво в Америці

Різдво у США – таке ж важливе свято, як у нас Новий рік. Там теж ретельно готуються до цього дня, продумуючи все до дрібниць. Це стосується і святкового меню. Зазвичай, на столах у американців стоїть індичка, картопляне пюре, журавлинний соус та овочеві салати, яблучний чи гарбузовий пиріг, брюссельська капуста. Це справді дуже смачно.

Реклама

Різдвяна індичка від Джеймі Олівера

Індичка в духовці на Різдво
Індичка в духовці на Різдво

Час приготування:

Реклама
  • понад 3 години

Інгредієнти:

  • Індичка вагою 4-4,5 кг
  • Щіпка шавлії
  • 2 моркви
  • 1 великий апельсин
  • 50 г вершкового масла
  • Щіпка мускатного горіха
  • 12 стеблинок розмарину
  • 1 головка часнику
  • 4 середніх червоних цибулини
  • 2 стебла селери
  • 12 смужок бекону
  • Жменя панірувальних сухарів
  • Жменя кураги
  • 300 г свинячого фаршу
  • Цедра 1 лимона
  • 1 яйце
  • Морська сіль
  • Мелений перець
  • Оливкова олія
  • 2 ст. ложки борошна
  • 1 л курячого або овочевого бульйону

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 200 °С. У невеликій каструльці розігрійте оливкову олію, додайте шавлію, шість смужок бекону, два дрібно нарізаних зубчики часнику і одну нашатковану цибулину.
  2. Обсмажте до золотистого кольору. Зніміть з вогню і додайте панірувальні сухарі і дрібно порізану курагу.
  3. Охолодіть масу. Додайте свинячий фарш, лимонну цедру, яйце, мускатний горіх, сіль і перець. Все ретельно перемішайте.
  4. Загорніть в бекон, що залишився, один дрібно порізаний зубчик часнику і розмарин. Проткніть стегна та ноги індички ножем і рівномірно вкладіть отримані рулетики з бекону.
  5. Наріжте моркву і цибулю, що залишилася. Розмістіть індичку на блюді так, щоб шия була звернена до вас.
  6. Обітріть птицю паперовим рушником. Акуратно потягніть за край шкіри, яка обтягує грудку, і почніть звільняти її від м'яса у напрямку до себе.
  7. Спорудивши "кишеню" між шкірою і м'ясом, начиніть її фаршем, акуратно підвертаючи кінці шкіри, щоб начинка не випала назовні.
  8. Зважте начинену індичку для розрахунку часу запікання (20 хвилин на 500 г). Натріть індичку оливковою олією і посипте сіллю та перцем.
  9. Навколо індички викладіть порізану цибулю, моркву, часник, що залишився. Накрийте фольгою і помістіть в центрі підігрітою духовки.
  10. Знизьте температуру до 180 °С і запікайте протягом розрахованого часу, або доти, поки зі стегон не почне виділятися сік.
  11. На останні 45 хвилин приготування фольгу можна зняти, щоб індичка придбала характерну хрустку скоринку.
  12. Подавати індичку слід з картопляним пюре або овочами. До неї також підійде пряний журавлинний соус.

Читайте також:

Реклама

Журавлинний соус до індички

Соус з журавлини ідеально підходить Стрільцям
Соус з журавлини ідеально підходить Стрільцям

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 680 г свіжої чи замороженої журавлини (6 чашок)
  • 1 1/4 чашки цукру
  • 4 широких смужки апельсинової цедри
  • 1 склянка свіжого апельсинового соку
  • 1/2 чайної ложки меленої кориці
  • Сіль
  • Вода

Спосіб приготування:

  1. У каструлі змішайте журавлину, цукор, цедру апельсина і сік, корицю, 1/4 чайної ложки солі і 1/4 склянки води.
  2. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь до середнього і варіть, помішуючи, доти, поки журавлина не лопне і суміш не загусне, 12-15 хвилин. У процесі охолодження соус стане густішим.
  3. Зніміть з вогню; нехай охолоне повністю.
  4. Соус з журавлини можна перекласти в стерилізовані банки з кришкою і тримати в холодильнику близько тижня.

Читайте також:

Брюссельська капуста із сиром та білим соусом

Гарнір з брюсельскої капусти
Гарнір з брюсельскої капусти / Фото: Pinterest

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • Велика щіпка тертого чи меленого мускатного горіха
  • Олія оливкова
  • Сіль, мелений чорний перець – за смаком
  • Свіжа брюссельська капуста – 500 г
  • Твердий сир – 50 г
  • Молоко – 400 мл
  • Масло вершкове – 50 г
  • Борошно пшеничне – 40-50 г

Спосіб приготування:

  1. Влийте у велику каструлю 2-2,5 л окропу, додайте 1 ст. л. солі. Поставте на сильний вогонь. Переберіть брюссельську капусту, видаліть пошкоджені і бурі листочки. Коли вода закипить, і сіль розчиниться в ній, обережно покладіть капусту в каструлю. Дайте закипіти, зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте кришкою і займіться соусом.
  2. Поставте на середній вогонь сотейник, відразу ж посипте його дно борошном, а зверху розкидайте нарізане на невеликі шматочки вершкове масло. Зачекайте, поки масло розтане приблизно наполовину, і починайте перемішувати борошно і масло дерев'яною ложкою.
  3. Коли борошно і масло утворюють єдину масу, влийте половину молока і продовжуйте перемішувати. Додайте мускатний горіх і 1-2 щіпки солі. Коли суміш знову придбає єдність, влийте молоко, перемішайте ще раз, дайте закипіти і зніміть з вогню. Накрийте кришкою і залиште рівно на хвилину, а самі тим часом натріть сир на середній терці. Додайте сир в соус, розмішайте – до повного розчинення.
  4. Відкиньте капусту, що зварилася, на друшляк. Кілька разів струсіть, щоб стекла зайва вода. Поставте сотейник з соусом на мінімальний вогонь, додайте капусту. Перемішуйте протягом хвилини, щоб капуста в тій чи іншій мірі покрилася соусом. Зніміть з вогню, розкладіть по тарілках, приправте перцем, злегка полийте оливковою олією.

Читайте також:

Салат картопляний з беконом

Фото: damndelicious.net

Час приготування

  • 1 година

Інгредієнти

  • 6 шматочків бекону, нарізаного кубиками
  • 7 шт картоплі
  • 3 ст. л оливкової олії
  • 2 ст. л дижонської гірчиці
  • 1 ст. л червоного винного оцту
  • 1 цибуля-шалот, подрібнена
  • 2 ст. л нарізаного свіжого часнику
  • 3 ст. л нарізаного свіжого кропу
  • 4 шт яйця
  • сіль, перець за смаком


Спосіб приготування

  1. Нагріти велику сковороду на середньому вогні. Додати бекон і смажити до рум'яної і хрусткої скоринки близько 6-8 хвилин. Злити зайвий жир, перекласти бекон на тарілку, застелену паперовим рушником.
  2. Відварити картоплю до готовності.
  3. Змішати оливкову олію, гірчицю, червоний винний оцет, цибулю-шалот, часник і кріп. Посолити, поперчити.
  4. Додати картоплю і бекон, перемішати.
  5. Зверху викласти яйця.

Читайте також:

Різдвяний кекс із сухофруктами

Кекс на Різдво з сухофруктами
Кекс на Різдво з сухофруктами

Час приготування:

  • понад 3 години

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 4 яйця
  • 200 г вершкового масла
  • 150 г світло-коричневого і 50 г темно-коричневого цукру
  • 250 г борошна
  • 50 г меленого мигдалю
  • 1/2 ч.л. суміші прянощів (мускатний горіх, кориця, гвоздика)

Для суміші сухофруктів:

  • 200 г світлого родзинок
  • 200 г темного родзинок
  • 150 г в'яленої журавлини
  • 150 г в'яленої вишні
  • 100 г лимонних цукатів
  • 100 г апельсинових цукатів
  • 100 г цукатів з дині
  • Алкоголь для просочення

Спосіб приготування:

  1. Ізюм промити і замочити на ніч в 100 мл рому чи коньяку.
  2. Відміряти борошно. З цієї кількості відокремте столову ложку і обваляти окремо цукати та родзинки.
  3. Розм'якшене масло збити з двома видами цукру. Додати по одному яйцю, щоразу добре збиваючи.
  4. Всипати борошно і ретельно розмішати міксером. Додати прянощі і мигдаль, ще перемішати. Всипати сухофрукти, акуратно перемішати ложкою.
  5. Викласти тісто у форму, змащену маслом і присипану борошном. В середині зробити поглиблення, щоб після підняття поверхня кексу була рівною.
  6. Випікати кекс в розігрітій до 150 °С духовці близько 2 годин. Вийняти з духовки. Просочити гарячий кекс чаркою алкоголю.
  7. Остудити, загорнути в пергаментний папір і зберігати в прохолодному місці 2 тижні, час від часу змащуючи поверхню алкоголем. Готовий кекс можна покрити шаром марципану або мастики.

Яблучний пиріг

Фото: Instagram/one.love.baking

Час приготування

  • 1,5 години

Інгредієнти

  • 200 г борошна
  • 3 шт яйця
  • 130 г вершкове масло
  • 1ч. л розпушувача
  • 150 г цукру
  • кориця на смак
  • 6-8 шт яблука
  • цукрова пудра для прикрашання


Спосіб приготування

  1. Змішати яйця з цукром, додати розм'якшене масло.
  2. Додати борошно, змішане з розпушувачем і корицю за смаком.
  3. Тісто викласти в форму, змастивши маслом.
  4. Очистити яблука від шкірки, кожне розділити навпіл, очистити від насіння.
  5. Кожну половинку порізати на дольки, зберігаючи форму півсфери. Перенести їх на тісто, злегка притиснути.
  6. Випікати при 180 градусах приблизно 40 хв.
  7. Дати пирогу охолонути й присипати цукровою пудрою.

Читайте також:

Ег-ног на Різдво

Коктейль на Різдво
Коктейль на Різдво

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 150 мл молока
  • 150 мл вершків 10-20%
  • 2 яйця
  • 100 мл темного рому, віскі чи бурбону
  • 1 ст.л. цукру
  • 1 паличка кориці
  • Мускатний горіх
  • Ванілін – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Відокремте яєчні жовтки від білків. Нам знадобляться тільки жовтки.
  2. Додайте цукор і ванілін, ретельно перемішайте. Влийте вершки і молоко.
  3. Поставте на слабкий вогонь і нагрівайте, помішуючи віночком, стежачи за тим, щоб жовтки не згорнулися.
  4. Додайте корицю і варіть 15-20 хвилин або до бажаної консистенції. Приберіть паличку кориці.
  5. Влийте алкоголь і зніміть з плити. Перелийте в келихи і посипте мускатним горіхом. Подавайте напій теплим чи охолодженим.

Тут знайдете рецепти різдвяної випічки, яку готють у Європі.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти