I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Страви з кабачків в духовці: три рецепти для обіду

Кабачки можна не тільки фарширувати, але і додавати в пироги та запіканки

З кабачків можна приготувати багато смачних і корисних страв. Але самий здоровий варіант – це запекти їх духовці. Ми розповімо, як приготувати з кабачків запіканку, несолодкий французький пиріг і нафарширувати їх беконом, сиром і помідорами.

Реклама

Кабачкова запіканка з сиром і часником

Запіканка з кабачків – корисне і смачне блюдо для всієї родини. Для рецепта найкраще підійдуть кабачки без грубої шкірки і насіння.

Реклама

Інгредієнти:

  • 500 г кабачків
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 200 мл молока
  • 100 г сиру
  • 3 яйця
  • 200 г борошна
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 2 зубчики часнику
  • сіль
  • спеції
  • рослинна олія
  • панірувальні сухарі

Рецепт приготування:

  1. Молоді кабачки очистити від шкірки і нарізати тонкими кружечками.
  2. Цибулю почистити, помити і дуже дрібно порубати.
  3. Яйця збити виделкою в мисці, посолити і поперчити за смаком.
  4. Додати нарізану цибулю і пропущені через прес зубчики часнику.
  5. Всипати борошно з розпушувачем і перемішати. Додати молоко і тертий сир, ретельно перемішати.
  6. Форму для запікання розміром 20 на 30 см змастити олією і посипати панірувальними сухарями.
  7. Чергуючи, викласти кабачки і тісто в форму. Випікати в розігрітій до 180 С духовці близько 40 хвилин, до появи рум'яної скоринки.
  8. Перед подачею пиріг охолодити і розрізати на порційні шматки.

Читайте також:

Реклама

Кабачки по-римськи в духовці

Ця страва просто готується з доступних інгредієнтів. Вам потрібно буде лише зварити томатний соус, додати в нього кабачки, посипати їх сирною сумішшю і запекти в духовці.

Інгредієнти:

  • 50 г бекону
  • 1 ст.л. рослинної олії
  • 1 цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • 500 г помідорів
  • 1 ст.л. фіолетового базиліка
  • сіль перець
  • 500 г дрібних кабачків-цукіні
  • 2 ст.л. панірувальних сухарів
  • 4-5 ст.л. міксу нарізаної зелені (петрушки, базиліка, розмарину)
  • 40 г тертого пармезану
  • 6 ст.л. вершків або сметани

Рецепт приготування:

  1. Бекон нарізати кубиками. Обсмажити в термостійкій формі на рослинній олії, поки не витопити жир.
  2. Додати подрібнену цибулю і часник, обсмажити до м'якості.
  3. Помідори залити на хвилину окропом і зняти шкірку. М'якоть нарізати середніми кубиками.
  4. Разом з подрібненим базиліком додати до цибулі і часнику, приправити сіллю і перцем. Тушкувати, поки не вийде досить густий соус.
  5. Дрібні кабачки-цукіні помити, обрізати кінчики і розрізати навпіл. Посипати сіллю.
  6. Панірувальні сухарі змішати з рубаною зеленню, тертим пармезаном і вершками. Намазати масою цукіні.
  7. Викласти кабачки в один шар в томатний соус. Форму поставити на решітку в духовку.
  8. Запікати при 225 С близько 25-30 хвилин. Готові кабачки повинні легко протикати виделкою.

Кіш з кабачками

Кіш – французький несолодкий відкритий пиріг з начинкою на основі яєць і молока. У яєчно-молочну суміш додають найрізноманітніші інгредієнти: сир, бекон, приготовані окремо шматочки м'яса або птиці, гриби, овочі. Сьогодні ми приготуємо кіш з начинкою з кабачків.

Інгредієнти

Для тіста:

  • 100 г вершкового масла
  • 200 г борошна
  • 30 г цукру
  • 1 яйце
  • дрібка солі
  • 1-2 ст.л. холодного молока

Для начинки:

  • 2 чашки подрібнених на терці кабачків
  • 4 збитих яйця
  • 150 мл вершків
  • 1 чашка подрібненого на тертці твердого сиру (чеддер, голландський, мармуровий)
  • сіль, перець – за смаком
  • мускатний горіх – за смаком

Рецепт приготування:

  1. Борошно насипати в миску, додати нарізане вершкове масло. Розтерти пальцями в крихту. Додати всі інші інгредієнти і швидко замісити тісто. Поставити його в холодильник на 30 хвилин.
  2. Дістати тісто з холодильника, розкачати, викласти у форму, надаючи вигляд кошика. Поставити в духовку, розігріту до 170 С, на 10 хвилин.
  3. Викласти в кошик з тіста добре віджаті кабачки. Полити сумішшю збитих яєць, прянощів і вершків. Посипати тертим сиром.
  4. Повернути пиріг в духовку приблизно на 30 хвилин, щоб начинка схопилася. Перед подачею охолодити.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати фаршировані кабачки з сиром і маслинами. "Сьогодні" також ділилися рецептом салату з кабачків і креветок від Джеймі Олівера.

Дивіться відео, як приготувати кабачковий мільфей з крабовим пюре:

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти