Сім страв з кабачків за 15 хвилин! І все без смаження і майонезу. Виявляється, цей овоч і його квіти – всесвітні делікатеси. Як їх правильно готувати, щоб не нашкодити фігурі і бути в кулінарному тренді?
З кабачків можна створити десятки смачних страв корисних для здоров'я і фігури, каже дієтолог Наталя Бочарова. Всі її рецепти – без майонезу і смаження в олії. Деякі навіть можуть здаватися дивними.
"Я завжди експериментую. З кабачка можна приготувати і соки-фреш, напої і перші страви, і другі страви, і салати, і закуски, і десерти і навіть делікатеси. Можна міксувати, додавати щось ще. Страв безліч", – говорить Наталя.
Дієтолог підкреслює – жовті квіти кабачків теж можна їсти. "У Франції квітки кабачків вважаються делікатесом, а в Мексиці звичайною їжею. Є зав'язь, вона дає нам плід. Потім буде дорослий овоч кабачок. А це хлопчик – пустоцвіт. Він вже відцвів і його можна вживати в їжу без шкоди для врожаю", – коментує Бочарова.
До речі, саме квіти є одним з фуд-трендів цього року: "Зараз навіть канапе готують з квітами. "Оскар"- це подіум моди, де демонструють тенденції модного їжі. Отже, квіти – це модно, але також смачно і корисно".
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Наталя показує: їх можна просто підсмажити або запекти в яєчному клярі. А ще приготувати суп-пюре з кабачка і моркви. Сюди ж слід додати зелений горошок. Далі – салат з кабачковий спагетті.
Дієтолог розповідає: "Кабачок – король столу, так як містить багато вітамінів і мікроелементів. А ще він досить дієтичний, якщо правильно приготувати".
Наталія Бочарова радить їсти кабачки без масла і з мінімумом солі. Замість цього дієтолог рекомендує додавати різні спеції.
Нагадаємо, раніше ми писали, к приготувати шоколадні кекси з кабачками. Крім цього, сайт "Сьгодні" ділився рецептом іспанської тортильї з кабачками і картоплею. Ми також повідомляли, чому влітку варто їсти більше кабачків.