I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

10 страв, де присутня соковита і ніжна яловичина

Це м'ясо любить, щоб його готували в спеціях або попередньо потримали в маринаді. Яловичина прекрасна в супах, вона поєднується з овочами, якщо це м'ясний салат, її можна смачно посмажити або запекти в духовці
Яловичина в червоному вині
Яловичина в червоному вині

Це м'ясо для тих, хто його любить, але щоби було не сильно жирно, як буває зі свининою. Хороша яловичина готується легко і прекрасно поєднується з різними овочами. Без неї важко уявити класичний харчо або котлету для бургера, ці рецепти теж є нижче. До страв з яловичини можна подати легкі та корисні салати. А корисні лайфхаки для літа знайдете в нашому календарі.

Класичний бургер

Реклама

Бургер – це найпростіший фастфуд
Бургер – це найпростіший фастфуд

Інгредієнти:

  • 250 г – яловичого фаршу
  • 1 ч. л. – солі
  • мелений чорний перець – за смаком
  • 1 шт. – булочка

Для соусу:

Реклама
  • 1 ст. л. – кетчупу
  • 2 ст. л. – майонезу
  • 1 шт. – корнішон, дрібно нарізаний
  • ½ шт. – червоної цибулини, дрібно нарізаної
  • 2 ст. л. – свіжого нарізаного кропу
  • 1 ст. л. – гірчиці

Для подачі:

  • Огірок, помідор, листя салату, кільця цибулі

Спосіб приготування:

  1. У фарш додати сіль, перемішати. Накрити кришкою і залишити за кімнатної температури на 25 хвилин.
  2. Для соусу змішати всі інгредієнти. Відкласти в бік.
  3. Розділити фарш на дві рівні частини, заввишки котлета не має перевищувати 2 см.
  4. Нагріти сковороду з антипригарним покриттям на сильному вогні. Смажити котлети по хвилині з кожного боку або доки вони не підрум'яняться.
  5. Подавати бургер із соусом і овочами в підсмаженої булці.

Яловичина по-азійськи

Реклама

Яловичина по-азійськи
Яловичина по-азійськи

Інгредієнти:

  • 400 г м'якоті яловичини
  • 2 ст. л. соусу теріякі або устричного
  • по 1/2 ч. л. імбиру, коріандру, соусу чілі та солі
  • 1 ч. л. меду
  • 2 ч. л. крохмалю
  • 2-3 ст. л. олії
  • 2 зубчики часнику
  • щіпка кунжуту

Спосіб приготування:

  1. Для маринаду соус, мед, олію та спеції змішати до однорідності. М'ясо нарізати тонкими, довгими смужками, покласти в маринад. Перемішати, залишити на 30 хвилин.
  2. На добре розігрітій сковороді з невеликою кількістю олії обсмажити м'ясо до золотистого кольору.
  3. Крохмаль розвести в 1/3 склянки води, перемішати і додати до м'яса, добре перемішати.
  4. Щойно соус почне густіти, додати дрібно порізаний часник, перемішати, прибрати з вогню.
  5. При подачі посипати м'ясо кунжутом і зеленою цибулею.

Читайте також:

Салат з яловичиною та овочами

Салат з ростбіфом і овочами
Салат з ростбіфом і овочами

Інгредієнти:

  • Помідори – 1 шт.
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Салат листовий – 1 пучок
  • Цибуля червона – 1 шт.
  • Баклажан – 1 шт.
  • Перець болгарський червоний – 1 шт.
  • Чебрець свіжий – 3 гілочки
  • Петрушка – 1 пучок
  • Морська сіль – 1 щіпка
  • Перець горошком – 1/2 ч. л.
  • Яловичина – 150 г

Спосіб приготування:

  1. Яловичий стейк (завтовшки 1-1,5 см) злегка відбийте. Збризніть оливковою олією, посипте свіжим чебрецем, натріть сумішшю перцю і солі і залиште на 15-20 хвилин.
  2. Болгарський перець наріжте крупною соломкою, баклажан – кільцями, половину червоної цибулі – пір'ям, помідори – четвертинками.
  3. Обсмажте стейк на сковороді гриль по 3 хвилини з кожного боку.
  4. Викладіть нарізані перець, баклажан і червону цибулю в змащену оливковою олією форму і запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 12-15 хвилин.
  5. Дрібно наріжте петрушку, другу половину червоної цибулі наріжте пір'ям, змішайте в мисці з помідорами.
  6. Яловичину наріжте тонкими скибочками. Викладіть в миску до свіжих овочів м'ясо, потім – печені овочі.
  7. Приправте сіллю і перцем, перемішайте.
  8. На тарілку викладіть промите й обсушене листя салату, а зверху – порцію овочів з м'ясом.

Угорський гуляш з яловичиною

Угорський гуляш з капустою
Угорський гуляш з капустою

Інгредієнти:

  • Яловичина (м'якоть) – 600 г
  • Цибуля – 2 головки
  • Часник – 5 шт.
  • Олія – 4 ст. л.
  • Кмин – 1/2 ч. л.
  • Майоран сушений – 1/2 ч. л.
  • Паприка – 1 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Мелений чорний перець – за смаком
  • Помідори – 3 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Болгарський червоний перець – 2 шт.
  • Капуста білокачанна – 300 г
  • Вода – 250-500 мл

Спосіб приготування:

  1. М'ясо промийте та висушіть. Наріжте невеликими кубиками.
  2. У сковороді розігрійте олію і обсмажуйте шматки м'яса з усіх боків по кілька хвилин до рум'яної скоринки.
  3. М'ясо складіть у каструлю або чашу мультиварки. Туди ж покладіть дрібно порізану цибулю і три подрібнених зубчики часнику. Покладіть кмин, майоран, паприку, сіль, перець і влийте воду.
  4. Тушкувати м'ясо на слабкому вогні під кришкою близько години. Дивіться, щоб м'ясо не підгорало і вода не википала. Якщо ви готуєте в мультиварці, то поставте готуватися страву в режимі "Тушкування" на 1 годину.
  5. На помідорах зробіть хрестоподібні надрізи. Залийте томати окропом. За кілька хвилин воду злийте, а з помідорів зніміть шкірку. Наріжте скибочками.
  6. Болгарський перець наріжте соломкою, капусту тонко нашаткуйте, а картоплю наріжте кубиками.
  7. Покладіть в каструлю до м'яса підготовлені капусту, перець і картопля і тушкуйте ще 25 хвилин.
  8. Далі покладіть помідори і дрібно порізаний часник, що залишився. Тушкуйте ще 10 хвилин.
  9. Подавайте гуляш із житнім хлібом або будь-яким гарніром на свій смак.

Читайте також:

Біфштекс з яловичини з вином

Біфштекс з винним соусом
Біфштекс з винним соусом

Інгредієнти:

  • 2 шматки яловичої вирізки по 180-200 г
  • 2 cт. л. оливкової олії
  • 80 г вершкового масла
  • 0,5 склянки червоного сухого вина
  • Чорний мелений перець
  • 4-6 зубчиків часнику (очищувати їх не треба)
  • Розмарин і сіль за смаком

Спосіб приготування:

  1. Порційні шматки м'яса обмити холодною водою і обсушити. Натерти м'ясо перцем, травами і сіллю.
  2. У сковороді розігріти оливкову олію або вершкове масло і на сильному вогні обсмажити м'ясо з обох боків по 1 хвилині.
  3. Зменшити вогонь до мінімуму і смажити з кожного боку ще 7-8 хвилин.
  4. Готове м'ясо покласти на гарячу тарілку.
  5. Вилити в сковороду, в якій смажилося м'ясо, вино і викласти неочищені зубчики часнику, на сильному вогні довести до кипіння.
  6. Добре перемішати соус і залити їм м'ясо. Трохи протушкувати.

Яловичина в соку червоної смородини

Тушкована яловичина зі смородиною
Тушкована яловичина зі смородиною

Інгредієнти:

  • 800 г яловичини
  • 2/3 склянки червоної смородини
  • 1 ч. л. цукру
  • 1/2 ч. л. солі
  • Чорний мелений перець – за смаком
  • Олія – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Вимиту яловичину наріжте середніми шматочками.
  2. Гілочки смородини ретельно промийте, плодоніжки і дрібні гілочки можна не видаляти.
  3. Ягоди протріть через сито, перекладіть в глибоку тарілку, залийте 100 мл води і відіжміть.
  4. М'ясо обсмажте 7-10 хвилин, потім додайте спеції, смородиновий сік і цукор.
  5. Після закипання зменшіть вогонь, продовжуйте тушкування під кришкою до повної готовності.

Віденський шніцель

Постарайтеся приготувати максимально смачний шніцель для Стрільців
Постарайтеся приготувати максимально смачний шніцель для Стрільців

Інгредієнти:

  • Телятина або яловичина (задня частина) – 250 г
  • Пшеничне борошно – 20 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Підсохлі крихти здобної булочки – 100 г

Спосіб приготування:

  1. На обробну дошку викладіть шматочок телятини і акуратно відбийте його молоточком до товщини приблизно 5 мм. Можна попередньо обернути м'ясо харчовою плівкою.
  2. Посоліть і поперчіть м'ясо за смаком та присипте його борошном.
  3. У невеликій мисці збийте яйця.
  4. Висипати панірувальні сухарі на обробну дошку або велику тарілку.
  5. Обваляйте м'ясо спочатку в яєчній суміші, потім у панірувальних сухарях. Якщо ви любите щільнішу паніровку, повторіть процедуру ще раз.
  6. Розігрійте сковороду з великою кількістю олії.
  7. Викладіть шніцель і обсмажте його до золотистої скоринки.
  8. Готовий шніцель викладіть на паперовий рушник, щоби прибрати надлишки олії.
  9. Подавати з овочами.

Харчо

Для харчо потрібне жирне м'ясо
Для харчо потрібне жирне м'ясо

Інгредієнти:

  • Яловича грудинка – 1,2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 600 г
  • Рис круглозерний – 100 г
  • Часник – 50 г
  • Томатна паста – 100 г
  • Алича або соус ткемалі – 50 г
  • Горіхи волоські – 50 г
  • Кінза – 50 г
  • Базилік – 20 г
  • Чебрець, м'ята – по 5 г
  • Коріандр – 1 ч. л.
  • Чилі перець – 1/2 ч. л.
  • Листя пажитника – 1 ч. л.
  • Оливкова олія – 100 мл
  • Гранат – 1/2 шт.

Спосіб приготування:

  1. М'ясо розрізаємо на великі шматочки, з кістки не знімаємо.
  2. Цибулю і часник чистимо і ріжемо в крихту.
  3. Рис промиваємо тричі. Краще брати круглозерний, він краще розварюється.
  4. Волоський горіх підсмажуємо в духовці за 150 градусів 10 хвилин, або злегка обсмажуємо на сковороді. Подрібнюємо в крихту за допомогою ступки або качалки.
  5. У великій каструлі на середньому вогні на оливковій олії обсмажуємо цибулю. Коли вона стане м'якою і злегка підрум'яниться, додаємо половину часнику. За хвилину збільшуємо вогонь і кладемо м'ясо. М'ясо має обсмажитися з усіх боків, до утворення скоринки.
  6. Зменшуємо вогонь на мінімум, додаємо томатну пасту, перемішуємо. Томатна паста має пасеруватися хвилин десять на малому вогні, щоб у жодному разі не підгоріла.
  7. Нагріваємо 3-3,5 літри води, заливаємо окріп у каструлю. Солимо.
  8. Засипаємо рис і варимо на слабкому вогні 40 хвилин, періодично помішувати, щоб рис не прилипав до дна.
  9. Подрібнюємо зелень і змішуємо прянощі.
  10. За 40 хвилин додаємо волоські горіхи і ткемалі (або аличу).
  11. Ще за 10 хвилин кладемо прянощі. Досолюємо за смаком, якщо це потрібно.
  12. Чекаємо ще 10 хвилин – і суп готовий.
  13. Розливаємо по тарілках, додаємо рубану зелень і зерна граната.

Читайте також:

Яловичий кебаб на грилі

Люля-кебаб с зеленню
Люля-кебаб с зеленню

Інгредієнти:

  • 1 кг нежирної яловичини
  • 6-7 цибулин
  • Сік 2 лимонів
  • Великий пучок свіжої зелені: петрушки і кропу
  • 2-3 гілочки свіжого або 1/3 ч. л. сушеного чебрецю
  • Сіль, мелений чорний перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Вимити і обсушити м'ясо, очистити від плівок і сухожиль. Крупно нарізати.
  2. Пропустити яловичину через м'ясорубку. Посолити і поперчити.
  3. Очистити цибулю, пропустити через м'ясорубку або подрібнити блендером. Можна натерти на дрібній тертці. Додати в фарш.
  4. Вимити і обсушити зелень. Дрібно нарізати, попередньо видаливши жорсткі стебла.
  5. Додати в фарш подрібнену зелень.
  6. Відокремити листя свіжого чебрецю від жорстких стебел, злегка розтерти в руках і додати в фарш.
  7. Видавити в м'ясо лимонний сік. Ретельно вимісити і збити фарш.
  8. Обім'яти порції фаршу навколо шпажок, сформувати ковбаски діаметром 3 см.
  9. Накрити поліетиленом, поставити в холодильник на 2 години, щоб фарш охолов і кебаб не розвалився при смаженні.
  10. Смажити на помірно гарячому вугіллі 7-10 хвилин, періодично повертаючи.

Гречаний суп з яловичиною

Гречаний суп з м'ясом
Гречаний суп з м'ясом

Інгредієнти:

  • Яловичина – 300 г (краще для супу брати м'ясо на кісточці)
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Гречана крупа – 100 г
  • Зелень – за смаком
  • Сіль, чорний перець – за смаком
  • Лаврове листя – 1 шт.

Спосіб приготування:

  1. Покладіть м'ясо в каструлю і залийте 2 л холодної води. Доведіть до кипіння, зніміть піну і варіть близько 1 години.
  2. Вийміть м'ясо з бульйону, бульйон процідіть.
  3. Очистіть овочі, картоплю і цибулю наріжте кубиками, моркву натріть на крупній тертці. Дрібно порубайте зелень.
  4. Доведіть бульйон до кипіння, посоліть за смаком і покладіть картоплю.
  5. Після закипання супу додайте в нього промиту гречку, варіть близько 10 хвилин.
  6. Наріжте м'ясо кубиками.
  7. Покладіть в суп лаврове листя, цибулю і моркву, а також поверніть у суп м'ясо. Варіть суп до готовності картоплі й гречки.
  8. Посоліть і поперчіть за смаком, вийміть лаврове листя. При подачі посипте суп зеленню.

Як приготувати курячі крильця на мангалі за рецептом Григорія Германа – дізнаєтеся з відео.

10 рецептів смачних і легких супів знайдете тут.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти