I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

10 м'ясних салатів, після яких ви не будете голодними

У якості заправки тут не обов'язковий майонез, цілком підійдуть сметана або йогурт
Теплий м'ясний салат
Теплий м'ясний салат

Одними овочевими салатами ситий не будеш, навіть якщо вони найкорисніші та із сезонних овочів. Іноді хочеться салату з м'ясом. Це може бути курка, яловичина або свинина, або просто шинка. Плюс м'ясних салатів у тому, що там є овочі, а в якості заправки можна брати йогурт або сметану. У тому разі, коли не хочеться майонезу. 10 рецептів ситних м'ясних салатів зібрані нижче.

Салат "Кобб"

Реклама

Салат "Кобб" – це вечеря Близнюків
Салат "Кобб" – це вечеря Близнюків

Інгредієнти

  • Салат айсберг – 100 г
  • Помідори чері – 3 шт.
  • Огірок – 1 шт.
  • Варені яйця – 2 шт.
  • Бекон – кілька смужок, засмажених до хрускоту
  • Авокадо – 1 шт.
  • Дорблю – 50 г
  • Запечена куряча грудка – 150 г

Для соусу

Реклама
  • Бальзамічний оцет, дижонская гірчиця, оливкова олія – по 1 ст. л.
  • Сік половини лимона
  • Сік половини апельсина

Спосіб приготування

  1. Викласти на тарілку салат, зверху – подрібнений дорблю, розкласти всі нарізані за смаком інгредієнти.
  2. Змішати всі інгредієнти для соусу, полити салат.

Салат "Грибна поляна"

Салат "Грибна поляна"
Салат "Грибна поляна"

Реклама

Інгредієнти

  • 1 б. консервованих печериць
  • 2 шт. вареної картоплі
  • 100 г сиру
  • 100 г шинки
  • 3 яйця
  • 4 ст. л. майонезу
  • 1 пучок зелені
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування

  1. Яйця і картоплю окремо відварити, остудити і очистити.
  2. Застелити салатницю харчовою плівкою і викласти мариновані печериці капелюшками вниз.
  3. Зелень промити і обсушити.
  4. Дрібно нашаткувати і викласти шаром зверху грибів.
  5. Натерти на тертці і викласти шар картоплі. Посолити за смаком і змастити майонезом.
  6. Потім викласти шар нарізаної соломкою шинки. Додати терті варені яйця і змастити майонезом.
  7. Викласти шар тертого сиру.
  8. Змастити майонезом і залишити на півгодини в холодильнику.
  9. Акуратно перевернути на тарілку і прибрати плівку, прикрасити салат "Грибна поляна" зеленню.

Салат з пекінської капусти з куркою і грінками

Салат з пекінською капустою і сухариками
Салат з пекінською капустою і сухариками

Інгредієнти

  • Яйце куряче – 3 шт.
  • Пекінська капуста – 1 шт.
  • Твердий сир – 100 г
  • Солодкий перець – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Білий хліб – за смаком
  • Куряче філе – 200 г
  • Кріп – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – на кінчику ножа
  • Майонез – за смаком

Спосіб приготування

  1. Для початку приготувати сухарики. Скибочки білого хліба нарізати невеликими кубиками і висушити в духовці. Остудити.
  2. Куряче філе і яйця відварити. Нарізати кубиками. Помідори, перець і сир теж нарізати кубиками. Капусту порвати руками.
  3. Всі інгредієнти, крім сухариків, змішати, злегка посолити, поперчити і заправити майонезом.
  4. Перед подачею на стіл додати сухарики, ще раз перемішати і посипати рубаною зеленню. Подавати одразу, щоб сухарі не розмокнули.

Читайте також:

Зелений салат з куркою і заправкою з йогурту

Салат з куркою і йогуртовою заправкою
Салат з куркою і йогуртовою заправкою

Інгредієнти

Для заправки

  • 2 ст. л. натурального йогурту
  • 1 зубчик часнику
  • кілька гілочок свіжої петрушки
  • 1 ст. л. свіжовичавленого лимонного соку

Для курки

  • 4 філе курячих стегон
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • сіль і перець

Для салату

  • 2 стебла зеленої цибулі
  • жменя листя м'яти
  • кілька гілочок кропу
  • пучок салатного листя
  • 1 ст. л. свіжовичавленого соку лимона
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 1 ст. л. тертого пармезану

Спосіб приготування

  1. Посмажити м'ясо, посолити, поперчити.
  2. Усі інгредієнти для салату порізати за смаком, додати сік лимона та оливкову олію. Притрусити пармезаном і викласти на тарілку.
  3. Змішати всі інгредієнти для заправки.
  4. На зелень викласти курку и полити заправкою.

Салат з ростбіфом і овочами

Салат з ростбіфом і овочами
Салат з ростбіфом і овочами

Інгредієнти

  • Помідори – 1 шт.
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Салат – 1 пучок
  • Цибуля червона – 1 шт.
  • Баклажан – 1 шт.
  • Перець болгарський червоний – 1 шт.
  • Чебрець свіжий – 3 гілочки
  • Петрушка – 1 пучок
  • Морська сіль – 1 щіпка
  • Перець горошком – 1/2 ч. л.
  • Яловичина – 150 г

Спосіб приготування

  1. Яловичий стейк (завтовшки 1-1,5 см) злегка відбийте. Збризніть оливковою олією, посипте свіжим чебрецем, натріть сумішшю перцю і солі і залиште на 15-20 хвилин.
  2. Болгарський перець наріжте крупною соломкою, баклажан – кільцями, половину червоної цибулі – пір'ям, помідори – четвертинками.
  3. Обсмажте стейк на сковороді-гриль по 3 хвилини з кожного боку.
  4. Викладіть нарізані перець, баклажан і червону цибулю в змащену оливковою олією форму і запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 12-15 хвилин.
  5. Дрібно наріжте петрушку, другу половину червоної цибулі наріжте пір'ям, змішайте в мисці з помідорами.
  6. Яловичину наріжте тонкими скибочками.
  7. Викладіть в миску до свіжих овочів м'ясо, потім – печені овочі.
  8. Приправте сіллю і перцем, перемішайте.
  9. На тарілку викладіть промиті таобсушені листя салату, а зверху – порцію овочів з м'ясом.

Салат з м'ясом і кунжутом

Салат з м'ясом і кунжутом
Салат з м'ясом і кунжутом

Інгредієнти

  • Запечена телятина або курка – 300 г
  • Капуста пекінська – 500 г
  • Огірок – 1 шт.
  • Черешки селери – 5 шт.
  • Пір'я зеленої цибулі – 5 шт.
  • Перець гострий червоний – 1 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Кінза – за смаком
  • Насіння кунжуту – 30 г
  • Олія кунжутна – 1 ст. л.
  • Соєвий соус – 1 ст. л.
  • Бальзамик – 1 ст. л.
  • Мед – 25 г

Спосіб приготування

  1. Гострою дрібною теркою зніміть з лимона цедру, вичавіть сік.
  2. Листя кінзи відокремте від гілочок, гілочки дрібно наріжте.
  3. Половину гострого перцю звільніть від насіння і перегородок і дрібно наріжте.
  4. Приготуйте заправку. З'єднайте бальзамик, лимонний сік, мед, додайте гострий перець і стебла кінзи. Перелийте суміш у блендер і подрібніть. Додайте в заправку цедру, кунжутну олію, соєвий соус і перемішайте.
  5. М'ясо наріжте тонкою соломкою. Змішайте з невеликою кількістю заправки, залиште маринуватися на 30-35 хвилин.
  6. Огірок і селеру наріжте соломкою.
  7. Пекінську капусту наріжте, другу половину гострого перцю наріжте тонкими кільцями. Перекладіть інгредієнти в миску, заправте частиною заправки.
  8. Перекладіть салат на тарілку, зверху розкладіть м'ясо, посипте листям кінзи і насінням кунжуту.

Салат з м'ясом і овочами

Для поновлення витраченої енергії Овнам потрібен м'ясний салат
Для поновлення витраченої енергії Овнам потрібен м'ясний салат

Інгредієнти

  • Пучок салатної зелені
  • Яловичина відварна нежирна – 200 г
  • Помідори – 1-2 шт.
  • Огірки свіжі – 2 г
  • Цибуля салатна – 100 г
  • Оливкова олія – для заправки
  • Зелень (петрушка, кріп) – за смаком
  • Сіль, мелений перець – за смаком
  • Сік лимона – за смаком

Спосіб приготування

  1. Салатні листя промити і обсушити, порвати руками в миску.
  2. Відварене м'ясо нарізати соломкою або тонкими пластинками.
  3. Помідори помити і нарізати кубиками. Якщо використовуєте томати чері, розріжте їх навпіл.
  4. Огірки очистити від шкірки і нарізати кружальцями або соломкою.
  5. Цибулю дрібно нарубати або нарізати півкільцями.
  6. Усі інгредієнти змішати, посолити, поперчити і заправити оливковою олією. Перед подачею на стіл збризнути салат соком лимона і прикрасити зеленню.

Салат з куркою, авокадо і апельсинами

Салат з куркою, авокадо та апельсином
Салат з куркою, авокадо та апельсином

Інгредієнти

  • Рукола або мікс салатів – 50 г
  • Шматочки курячої грудки – 2-3 шт.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Авокадо – 1 шт.

Для заправки

  • Оливкова олія
  • Апельсиновий сік
  • Гірчиця – 1 ст. л.
  • Сіль

Спосіб приготування

  1. Курячі грудки обсмажити до готовності.
  2. Авокадо почистити, видалити кісточку і нарізати часточками.
  3. Апельсин очистити від всіх прожилок, залишити тільки м'якоть часточками.
  4. Зробити заправку: змішати вінчиком гірчицю, апельсиновий сік, оливкову олію і сіль.
  5. Викласти промиті листя салату на тарілку. Зверху покласти авокадо, апельсин і курячу грудку. Полити заправкою.

Салат з буряка з куркою та горіхами

Салат з буряка та обсмажених солоних огірків
Салат з буряка та обсмажених солоних огірків

Інгредієнти

  • 2 середні буряки
  • 1 куряче філе
  • 50 г волоських горіхів
  • 2-3 зубчики часнику
  • 150 мл майонезу
  • сіль за смаком

Спосіб приготування

  1. Буряк відварити, приготувати на парі або запекти в духовці. Остудити, очистити від шкірки. Натерти на крупній тертці або нарізати буряк дрібними кубиками.
  2. Куряче філе відварити у воді зі спеціями, остудити і дрібно нарізати.
  3. Волоські горіхи за бажанням підсмажити на сухій сковороді. Потім дрібно порубати ножем або скласти в пакет і подрібнити за допомогою качалки.
  4. Змішати курку, буряк і горіхи в салатниці.
  5. Додати пропущені через прес зубчики часнику, заправити салат майонезом. За бажанням посолити.
  6. Перемішати, накрити плівкою і поставити в холодильник, щоб салат охолов. Перед подачею салат можна прикрасити зеленню або додатковою порцією горіхів.

Салат "Ненажера"

Салат "Ненажера" 
Фото: instagram.com/gotovim_s_makhno/
Салат "Ненажера" Фото: instagram.com/gotovim_s_makhno/

Інгредієнти

  • Філе індички (курки) – 200 г
  • Сир, кукурудза – по 70 г
  • Морква по-корейськи – 100 г
  • Часник – 1 зуб.
  • Корнішони – 7-8 шт.
  • Сметана (майонез) – 2-3 ст. л.
  • Зелень, сіль перець – за смаком

Спосіб приготування

  1. Філе відварити. Нарізати м'ясо і корнішони. Сир натерти на крупній тертці.
  2. Часник, зелень подрібнити.
  3. Усі інгредієнти скласти в салатник. Додати сметану або домашній майонез.
  4. Посолити, порперчити і перемішати.

Тут дізнаєтеся, як замаринувати огірки експрес-методом і приготувати з них салат.

Тут знайдете 7 рецептів салатів з молодою капустою.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти