Літню зелень на зиму можна не лише заморожувати і сушити, але і солити. Заправка для бульйону не тільки збереже аромат свіжої зелені, а й всі її вітаміни.
Міксувати можна будь-яку ароматну траву з улюбленими овочами. Склад заготовки залежить тільки від ваших смакових фантазій. Ми поділимося двома перевіреними варіантами.
Петрушка з кропом і овочами на зиму
Час приготування:
- 5 хвилин
Складові:
- Петрушка
- Кріп
- Селера
- Часник
- Болгарський перець
- Морква
- Сіль
Спосіб приготування:
- Зелень дрібно порубати.
- Овочі нарізати невеликими шматочками.
- Щільно скласти в стерилізовані банки, добре посолити. Солі повинно бути мінімум 10% від маси вашого овочевого міксу. В нашому рецепті сіль – єдиний консервант.
- Банку потрібно заповнити до самої кришки.
Солоний базилік з овочами на зиму
Базилік не варто поєднувати з іншою зеленню, а ось цибуля, морква і солодкий перець не будуть пасувати перед сильним смаком, навпаки, додадуть йому цікавих смакових відтінків.
Час приготування:
- 5 хвилин
Складові:
- Базилік
- Цибуля
- Болгарський перець
- Морква
Спосіб приготування:
- Базилік порубати, овочі нарізати півкільцями. Засипати сіллю і перемішати.
- Щільно наповнити підготовлену банку, добре закрити кришкою і зберігати в будь-якому приміщенні.
Всього 15 хвилин, і ваш зимовий бульйон буде пахнути ароматним літом.
Нагадаємо, раніше ми писали, як виростити пряну зелень на підвіконні, а також ділилися секретами приготування смачних бульйонів.