Головна Сьогодні

Заправка для бульйону: два перевірені рецепти на зиму

Покрокові рецепти заправок для бульйону з овочів і зелені

Літню зелень на зиму можна не лише заморожувати і сушити, але і солити. Заправка для бульйону не тільки збереже аромат свіжої зелені, а й всі її вітаміни.

Міксувати можна будь-яку ароматну траву з улюбленими овочами. Склад заготовки залежить тільки від ваших смакових фантазій. Ми поділимося двома перевіреними варіантами.

Петрушка з кропом і овочами на зиму

Заправка для бульону з зеленню
Заправка для бульону з зеленню
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 5 хвилин

Складові:

  • Петрушка
  • Кріп
  • Селера
  • Часник
  • Болгарський перець
  • Морква
  • Сіль

Спосіб приготування:

  1. Зелень дрібно порубати.
  2. Овочі нарізати невеликими шматочками.
  3. Щільно скласти в стерилізовані банки, добре посолити. Солі повинно бути мінімум 10% від маси вашого овочевого міксу. В нашому рецепті сіль – єдиний консервант.
  4. Банку потрібно заповнити до самої кришки.

Солоний базилік з овочами на зиму

Базилік не варто поєднувати з іншою зеленню, а ось цибуля, морква і солодкий перець не будуть пасувати перед сильним смаком, навпаки, додадуть йому цікавих смакових відтінків.

Час приготування:

  • 5 хвилин

Складові:

  • Базилік
  • Цибуля
  • Болгарський перець
  • Морква

Спосіб приготування:

  1. Базилік порубати, овочі нарізати півкільцями. Засипати сіллю і перемішати.
  2. Щільно наповнити підготовлену банку, добре закрити кришкою і зберігати в будь-якому приміщенні.

Всього 15 хвилин, і ваш зимовий бульйон буде пахнути ароматним літом.

Нагадаємо, раніше ми писали, як виростити пряну зелень на підвіконні, а також ділилися секретами приготування смачних бульйонів.

Всі подробиці в спецтемі Заготовки на зиму: покрокові рецепти

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти