I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Страви зі свіжого інжиру: ТОП-5 літніх рецептів

Інжир можна додавати в салати, закуски і випічку

В кінці літа на прилавках з'являється свіжий інжир. Смак у нього фантастичний – в міру солодкий, ніжний і свіжий одночасно. З плодів інжиру варять варення, джем, з ними готують м'ясо, салати, з них роблять вино.

Інжир дуже корисний. Це відоме джерело вітамінів і мікроелементів. Зокрема, в ньому з достатній кількості містяться вітаміни групи В, А, С, К, Е і бета-каротин, а також мінеральні речовини – калій, кальцій, магній, фосфор і залізо, завдяки чому ми отримуємо всі необхідні компоненти для нормальної роботи організму і міцного імунітету.

Реклама

Крамбл з інжиром

Крамбл з інжиром
Крамбл з інжиром

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

Реклама
  • 100 г борошна
  • 1 ст.л. крупно порубаного фундука і сушеного інжиру
  • 100 г холодного вершкового масла
  • 40 г коричневого цукру
  • 2 шт. свіжого інжиру
  • 1 ч.л. мускатного горіха

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Інжир розрізати на вісім частин.
  2. Духовку розігріти до 180 °С, змастити форму вершковим маслом.
  3. Змішати борошно з нарізаними горіхами і сушеним інжиром (його слід попередньо замочити у воді на 10-15 хвилин). Потім додати цукор, мускатний горіх і нарізане кубиками вершкове масло. Швидко перемішати до утворення масляних крихт.
  4. У форму викласти інжир, зверху – крихти з тіста.
  5. Запікати 20-30 хвилин.
  6. Подавати крамбл теплим разом зі свіжими фруктами, морозивом або йогуртом.

Закуска з інжиру, фети і апельсинів

Інжир з фетою
Інжир з фетою

Реклама

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 4 шт. стиглого, але твердого інжиру
  • 4 гілочки чебрецю
  • 4 філе апельсина
  • 60 г сиру фета
  • Щіпка паприки

Дивіться відео, як законсервувати диню з інжиром:

Для соусу з смородини:

  • 100 г чорної або червоної смородини
  • 50 мл червоного сухого вина або хересу
  • 1 ст.л. цукру
  • 1 гілочка чебрецю

Спосіб приготування:

  1. Інжир помити і наполовину зрізати хвостик. Надрізати навпіл до середини плода.
  2. Філе апельсина зачистити від білих плівок і укласти вузькою частиною в надріз інжиру. Зверху на апельсин в цей же надріз, викласти шматочок фети вагою 20 грамів, присипати дрібкою паприки і покласти гілочку чебрецю.
  3. Запікати в розігрітій до 160 ºC духовці 8 хвилин.
  4. Проварити ягоди з вином, цукром і чебрецем 10 хвилин, протерти через сито, повернути на вогонь, уварити до консистенції соусу.
  5. Подавати запечений інжир з соусом зі смородини.

Салат з інжиру з прошуто і сиром

Салат з інжиром
Салат з інжиром

Час приготування:

  • 15 хвилин

Складові:

  • 5 шт. свіжого інжиру
  • 1 пучок руколи або салатного міксу
  • 100-150 г блакитного сиру або свіжого козячого сиру
  • 75 г прошуто або хамона
  • Жменя горіхів
  • 3 ст.л. оливкової олії
  • 2 ч.л. меду
  • 1-2 ч.л. лимонного соку
  • Сіль – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Інжир помити і розрізати на 4-8 частин.
  2. Руколу крупно нарізати або порвати руками.
  3. Шинку злегка підсмажити на сковороді без жиру, щоб вона дала аромат.
  4. Горіхи підсушити в духовці або на сковороді.
  5. Змішати оливкову олію, мед, лимонний сік і сіль для заправки.
  6. Викласти на тарілку рукколу, шинку, горіхи, інжир, нарізаний сир, заправити і перемішати.
  7. Подавати салат з інжиром відразу ж після приготування.

Смузі з інжиру

Смузі з інжиром
Смузі з інжиром

Час приготування:

  • 5 хвилин

Складові:

  • 2 шт. свіжого інжиру
  • 1 зрілий свіжий і смачний персик
  • 1 банан
  • Щіпка ваніліну
  • 1 стакан бутильованої води або молока

Спосіб приготування:

  1. Фрукти помити, у разі потреби почистити і нарізати довільними шматочками.
  2. Все перемолоти в блендері до однорідної консистенції.
  3. Перелити смузі в стакани і подавати.

Інжирне варення з розмарином

Варення з інжиру
Варення з інжиру

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Складові:

  • 500 г інжиру
  • 300 г цукру
  • 3-4 гілочки розмарину
  • Цедра і сік 1/2 лимона

Спосіб приготування:

  1. Інжир помити і розрізати на четвертинки.
  2. Лимон помити в гарячій воді. Натерти цедру і вичавити сік. Лимонний сік потрібно процідити, щоб прибрати кісточки.
  3. З гілочок розмарину обірвати листочки.
  4. Все перемішати, залишити на ніч.
  5. Варити в 3-4 прийоми по 5 хвилин на невеликому вогні, даючи охолонути між варіння.
  6. Перелити інжирне варення в стерилізовані банки і закрити кришками.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом салату з інжиром, виноградом і сиром, а також писали, як спекти клафуті з інжиром і бананом.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти