Якщо раптом ви захочете прикрасити десертний стіл ананасом, або плануєте його в новорічне меню – потрібно знати, як швидко його очистити, як правильно його подавати і які прибори мають при цьому бути.
Експерт світського і ділового етикету Юлія Юдіна поділиться рекомендаціями.
Як казав класик: "Ешь ананасы, рябчиков жуй, день твой последний приходит, буржуй!". А як власне їсти, цей "буржуйський ананас", щоб, так би мовити, не тільки смачно, а й красиво було?
Як подавати ананас?
Ананас, як правило, цілком до столу не подається, хіба що в якості декоративних елементів. Подається він – скибочками або шматочками, в загальному блюді, або порційно.
Якщо ананас поданий шматочками
- Якщо ананас поданий шматочками в загальному блюді, ми сервіруємо собі на персональну тарілку його невелику кількість, використовуючи запропонований до загального блюда сервірувальний прибор.
- Для подібного трансферу особисті прибори не використовуються ніколи!
- Їмо, використовуючи ніж і виделку.
- Якщо верхній покрив з скибочок ананаса не видалений, обрізаємо його вже на своїй тарілці.
- Зрізайте шкірку доти, пдоки з плоду не зникнуть коричневі цятки, оскільки погано очищений ананас може обпалити губи.
Коли використовується десертна ложка?
Ложка необхідна, якщо ананас поданий у сиропі або десертному соусі в посуді для десерту.
А тут дізнаєтеся, як правильно з етикету їсти раків.