Головна Сьогодні

Як правильно їсти ананас: коротка інструкція від експерта з етикету

Що робити з ананасом, якщо він порізаний кільцями і шматочками

Якщо раптом ви захочете прикрасити десертний стіл ананасом, або плануєте його в новорічне меню – потрібно знати, як швидко його очистити, як правильно його подавати і які прибори мають при цьому бути.

Експерт світського і ділового етикету Юлія Юдіна поділиться рекомендаціями.

Фото: Юлія Юдіна, експерт світського і ділового етикету

Як казав класик: "Ешь ананасы, рябчиков жуй, день твой последний приходит, буржуй!". А як власне їсти, цей "буржуйський ананас", щоб, так би мовити, не тільки смачно, а й красиво було?

Як подавати ананас?

Ананас, як правило, цілком до столу не подається, хіба що в якості декоративних елементів. Подається він – скибочками або шматочками, в загальному блюді, або порційно.

Якщо ананас поданий шматочками

  • Якщо ананас поданий шматочками в загальному блюді, ми сервіруємо собі на персональну тарілку його невелику кількість, використовуючи запропонований до загального блюда сервірувальний прибор.
  • Для подібного трансферу особисті прибори не використовуються ніколи!
  • Їмо, використовуючи ніж і виделку.
  • Якщо верхній покрив з скибочок ананаса не видалений, обрізаємо його вже на своїй тарілці.
  • Зрізайте шкірку доти, пдоки з плоду не зникнуть коричневі цятки, оскільки погано очищений ананас може обпалити губи.

Коли використовується десертна ложка?

Ложка необхідна, якщо ананас поданий у сиропі або десертному соусі в посуді для десерту.

А тут дізнаєтеся, як правильно з етикету їсти раків.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News

Популярні статті

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти