М'яке, стигле і красиве – у всіх подачах авокадо прекрасне. Його ми любимо за нейтральний смак, який легко комбінується з іншою їжею. А також за його красу, коли фрукт використовується в якості кошику для салату. Здавалося б, ласувати авокадо правильно з етикету – простіше простого. Але нюанси є. Тим паче якщо ви опинилися в ресторані й на стіл подано авокадо. Разом з експертом Юлією Юдіною дізнаємося деталі.
Авокадо в ресторанах подається в декількох інтерпретаціях: або розрізаним навпіл у шкірці, або як кошик, у якому лежить салат, або у вигляді пасти – гуакамоле.
Як правильно їсти авокадо
- Авокадо поданий у шкірці і розрізаний навпіл – їмо ложкою
- У кошиках з авокадо поданий салат – їмо виделкою
- Запам'ятаємо: після трапези з таким видом салату не намагаємося вмістити виделку на залишки шкірки, залиште її на тарілці
- Якщо авокадо порізаний на шматочки без шкірки – їмо виделкою з ножем
Якщо поданий гуакамоле
- Набирається ложкою, сервірованою до цієї страви
- Викладається безпосередньо на крекер, або шматочок хліба
- Їсти з ложки можна тільки в тому разі, якщо порція пасти подана індивідуально вам з індивідуальною ложкою
Наступного разу ми розповімо, як правильно їсти піцу вдома та в ресторані.
А тут дізнаєтеся, як правильно їсти устриці і як треба їсти суші, щоб вони були смачніше.
Читайте також:
- В азіатському стилі: рецепт легкого салату з манго і авокадо
- Рецепт легкого салату з креветками, авокадо і помідорами чері
- Панкейки з матча, смузі-боул і тости з авокадо: ідеї смачних і красивих сніданків
- Що приготувати на сніданок з авокадо: три незвичайних рецепти
- Рецепт ароматного зеленого соусу з авокадо, петрушки і часнику