Головна Сьогодні

Як правильно їсти авокадо: рекомендації експерта з етикету

Дізнаємося, як смакувати авокадо, якщо його подано окремо або він служить як кошик для салату

М'яке, стигле і красиве – у всіх подачах авокадо прекрасне. Його ми любимо за нейтральний смак, який легко комбінується з іншою їжею. А також за його красу, коли фрукт використовується в якості кошику для салату. Здавалося б, ласувати авокадо правильно з етикету – простіше простого. Але нюанси є. Тим паче якщо ви опинилися в ресторані й на стіл подано авокадо. Разом з експертом Юлією Юдіною дізнаємося деталі.

Фото: Юлія Юдіна, експерт світського й ділового етикету

Авокадо в ресторанах подається в декількох інтерпретаціях: або розрізаним навпіл у шкірці, або як кошик, у якому лежить салат, або у вигляді пасти – гуакамоле.

Як правильно їсти авокадо

  • Авокадо поданий у шкірці і розрізаний навпіл – їмо ложкою
  • У кошиках з авокадо поданий салат – їмо виделкою
  • Запам'ятаємо: після трапези з таким видом салату не намагаємося вмістити виделку на залишки шкірки, залиште її на тарілці
  • Якщо авокадо порізаний на шматочки без шкірки – їмо виделкою з ножем

Якщо поданий гуакамоле

Фото: Instagram/tacodor.ru
  • Набирається ложкою, сервірованою до цієї страви
  • Викладається безпосередньо на крекер, або шматочок хліба
  • Їсти з ложки можна тільки в тому разі, якщо порція пасти подана індивідуально вам з індивідуальною ложкою

Наступного разу ми розповімо, як правильно їсти піцу вдома та в ресторані.

А тут дізнаєтеся, як правильно їсти устриці і як треба їсти суші, щоб вони були смачніше.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти