Згадаймо, як кожен з нас їсть піцу: вдома, в піцерії або під час сабантуя в офісі. Ми беремо шматок, звертаємо, як нам зручно і відкушуємо. Багато залишають бортики тіста в своїй тарілці – це трохи дратує. Але не дратуймося, адже це цілком виправдано. Отже, як правильно треба їсти піцу – експерт світського та ділового етикету Юлія Юдіна розкаже.
Відповідь на запитання про поїдання піци буде безпосередньо пов'язане з питанням – а де ви її їстимете? Вдома? У закладі? На прийомі? Для кожного приводу та місця вживання піци правила різняться.
Коли піца в ресторані
- То її їдять за допомогою приборів – виделки та ножа
- Візьміть із загальної тарілки один шматок на свою тарілку
- Відріжте шматочок і починайте їсти
Нюанс: часто люди не знають, що робити з оливковою олією зі спеціями й травами, які подають до піци. Розповідаємо.
- Нею просто поливають піцу, це додає додатковий смаковий відтінок
- Бортики піци можна залишати в тарілці – це нормально. Адже вони виконують функцію зручного тримача.
Коли піца вдома у колі друзів
- Беремо її руками, згортаючи шматочок у трикутник
- Їсти починайте з вузького краю
- Користуймося серветкою
В Італії ви також зустрінете обидва способи вживання піци. Усе залежить від закладу, регіону танавіть окремо взятої родини. Однак зверніть увагу, що використання приборів завжди буде доречним у будь-якому форматі й у будь-якому закладі.
Наступного разу ми розкажемо, як правильно їсти хінкалі.
А тут дізнаєтеся, як правильно їсти устриці, як правильно їсти інжир та що робити, коли в ресторані вам принесли авокадо.