I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Три грибні страви для ідеальної осінньої вечері

Готуємо з грибами суп, тушковану курку і ризото

Страви з грибів дуже різноманітні: це грибні супи, соуси до пасти і печеня, жюльени, запіканки, млинці, пироги і пиріжки. Восени замість звичних печериць варто активніше використовувати лісові гриби: лисички, білі, маслюки.

Грибний крем-суп

Грибний крем-суп
Грибний крем-суп

Реклама

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 1 картоплина
  • 200 г печериць
  • 200 г лісових грибів
  • 200 г сметани
  • 70 г борошна
  • 150 г вершкового масла
  • 1 цибулина
  • Спеції
  • Сіль
  • По гілочці розмарину і петрушки

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Картоплю очистити, нарізати і відварити в підсоленій воді. Рідини в каструлі повинно бути не надто багато.
  2. Частину грибів відкладіть для подачі і красиво їх наріжте. Решту довільно порубайте.
  3. Розігрійте сковороду з олією і вершковим маслом. Обсмажте спочатку гриби для подачі, перекладіть на тарілку.
  4. Потім обсмажте ті гриби, що залишилися. Всипте борошно і перемішайте. Додайте ще шматочок вершкового масла.
  5. Цибулю наріжте, додайте до грибів і смажте до прозорості.
  6. Відправте смажені гриби в каструлю з картоплею. Додайте по гілочці розмарину і петрушки. Потім їх потрібно буде витягнути.
  7. Подрібніть суп блендером, перелийте в тарілку і прикрасьте смаженими грибами.
  8. Якщо у вас немає свіжих лісових грибів, візьміть заморожені.

Курка з грибним соусом і картопляним гарніром

Курка з грибами в вершках
Курка з грибами в вершках

Час приготування:

Реклама
  • 1 година

Складові:

Для курки:

  • 1 тушка курки середнього розміру, порізана на 8 частин
  • 1 ч.л. борошна
  • 75 г вершкового масла
  • 1 цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • 5 ст. ложок мадери
  • 500 мл курячого бульйону
  • 200 мл вершків
  • 4 гілочки чебрецю
  • 350 г печериць або лісових грибів
  • 2 гілочки петрушки
  • Сіль і перець
  • Свіжа зелень – для подачі

Дивіться відео, як збирати і готувати лисички:

Для гарніру:

  • 1 кг картоплі
  • 150 г вершкового масла
  • 150 мл вершків

Спосіб приготування:

  1. Приправте шматочки курки сіллю і перцем, обваляйте в борошні.
  2. Розтопіть дві третини вершкового масла на сковороді на середньому вогні. Додайте курку і обсмажте до рум'яної скоринки з кожного боку.
  3. Перекладіть м'ясо в невелику каструлю. Поставте на середній вогонь. Додайте порізаний часник і цибулю, вино, вершки і чебрець. Добре розмішайте і доведіть суміш до кипіння. Коли суміш закипить, тушкуйте на середньому вогні ще 12-15 хвилин.
  4. Додайте порізані гриби і продовжуйте тушкувати ще 12-15 хвилин, поки соус трохи не загусне.
  5. Приправте страву сіллю і перцем, тоді додайте решту масла і нарізану петрушку.
  6. Відваріть картоплю в підсоленій воді, додайте вершкове масло і вершки і розімніть в пюре.
  7. Подавайте страву гарячою разом з картопляним пюре і нарізаною зеленню.

Ризото з лисичками і вершками

Ризото з вершками
Ризото з вершками

Час приготування:

  • 45 хвилин

Складові:

  • 50 мл оливкової олії
  • 1 цибулина
  • 2 гілочки чебрецю
  • 2 зубчики часнику
  • 100 мл білого сухого вина
  • 250 г рису
  • 500 мл грибного або овочевого бульйону
  • 100 мл вершків 20%
  • 50 г пармезану
  • 500 г лисичок

Спосіб приготування:

  1. Часник очистити і роздавити пласкою стороною ножа.
  2. Лисички перебрати, помити і обсушити.
  3. Обсмажити гриби на розпеченій оливковій олії до легкої золотистої скоринки разом з чебрецем і часником. Прибрати чебрець і часник, довести лисички до готовності.
  4. Цибулю почистити і нарізати дрібними кубиками. Обсмажити цибулю до прозорості, додати рис. Готувати, поки рис не почне ставати прозорим.
  5. Додати біле вино і випарувати алкоголь. Потім невеликими порціями вливати бульйон, кожен раз дозволяючи йому вбратися.
  6. Коли рис буде майже готовий, влити вершки, посипати тертим пармезаном. Посолити і поперчити за смаком.
  7. Додати смажені лисички і прогріти.
  8. Подавати ризото відразу після приготування, за бажанням посипавши додатковою порцією пармезану.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати салат з куркою, грибами і помідорами, а також ділилися рецептом млинцевого пирога з грибами.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти