У мікрохвильовій печі можна не тільки розігрівати, але і готувати їжу. Так ви заощадите час і енергію, а ще отримаєте можливість готувати безпосередньо в тій же посуді, в якій їжа подається на стіл.
У мікрохвильовці відмінно виходять каші, омлети, печена картопля і різноманітна випічка. Кращі рецепти ви знайдете в нашій добірці.
Вівсяна каша в мікрохвильовій печі
Час приготування:
- 5 хвилин
Складові:
- 1 великий стиглий банан
- 2 столові ложки кремоподібного арахісового масла
- 1/2 чашки (50 г) вівсянки швидкого приготування
- Трохи молока
- Сіль
- Кориця, шоколадна стружка або ягоди – для подачі
Спосіб приготування:
- Банан почистіть і наріжте на шматочки.
- Добре розімніть в чашці або мисці, придатній для мікрохвильової печі. Додайте арахісове масло і перемішайте.
- Всипте вівсяні пластівці і ще раз перемішайте. Якщо суміш занадто суха, влийте трохи молока.
- Відправте кашу в мікрохвильову піч і готуйте протягом 2-3 хвилин.
- Посипте сіллю, меленою корицею, шоколадною стружкою і/або свіжими ягодами.
Омлет в мікрохвильовці по-середземноморськи
Час приготування:
- 10 хвилин
Складові:
- 2 яйця
- 1 столова ложка кубиків запеченого або смаженого червоного перцю
- 1/4 чашки подрібненого шпинату
- 1 столова ложка сиру фета
- 1 чайна ложка нарізаної зеленої цибулі
- Мелений перець за смаком
Дивіться відео, які продукти можна розігрівати в мікрохвильовці:
Спосіб приготування:
- Змастіть чашку, придатну для мікрохвильової печі, олією. Це зручно робити за допомогою силіконового пензлика.
- Розбийте яйця в чашку і ретельно збовтайте вилкою.
- Додайте червоний перець, шпинат, розкришену фету, зелену цибулю і мелений перець за смаком. Акуратно перемішайте.
- Поставте кружку в мікрохвильову піч і готуйте на високій потужності протягом 1 хвилини і 30 секунд.
- Дістаньте кухоль і подавайте омлет разом з підсмаженим хлібом.
Запечена картопля в мікрохвильовці
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
- 10 середніх картоплин
- 1 ст.л. солі
- 2 ст.л. з гіркою борошна
- Трохи суміші сухих італійських трав
- 2-3 зубчики часнику
- Оливкова олія або вершкове масло
- 1 пучок свіжого кропу
Спосіб приготування:
- Картоплю помити за допомогою щітки або губки для миття посуду. Дати трохи обсохнути.
- Тим часом насипати в поліетиленовий пакет борошно, сіль і сушені трави.
- Додати вологу картоплю в пакет і потрясти, щоб бульби рівномірно вкрилися борошняною сумішшю.
- Викласти картоплю в підходящу для мікрохвильовки форми. Готувати 10 хвилин при потужності потужність 850 Вт.
- Поки печеться картопля, приготувати заправку: змішати м'яке вершкове масло з пропущеним через прес часником і подрібненим кропом. За бажанням посолити.
- Злегка очистивши картоплину, надрізати її і в середину покласти шматочок масла з часником і кропом. Повторити з картоплею, що залишилася.
Шарлотка яблучна в мікрохвильовці
Час приготування:
- 20 хвилин
Складові:
- 3 яблука
- 3 яйця
- 90 г цукру
- 90 г борошна
- 3 ст.л. цукру без гірки – для карамелі
- 30-50 г вершкового масла
Спосіб приготування:
- Візьміть керамічну або пірексову форму діаметром 23 см. Змащувати її не потрібно.
- Приготуйте карамель. Насипте цукор в форму, додайте ложку води, щоб тільки змочити цукор. Готуйте при максимальній потужності 4 хвилини, або поки цукор не розплавиться в коричневу карамель. На цьому етапі потрібно уважно стежити, щоб цукор не згорів.
- Вийміть форму з НВЧ, покладіть в неї шматочки масла і відставте в сторону.
- Приготуйте тісто, як для бісквіта. Для цього розділіть яйця на білки і жовтки. Збийте білки в піну. Додайте до білків 1/3 норми цукру і збийте ще, до блиску.
- Збийте жовтки з цукром, що залишився.
- Акуратно змішайте жовтки і білки ложкою. Додайте просіяне борошно, перемішайте, зачерпуючи тісто від краю і опускаючи в середину.
- Яблука поріжте четвертинками, видаліть насіння і наріжте шматочками в форму.
- Викладіть тісто зверху на яблука.
- Печіть 6-7 хвилин в режимі максимальної потужності. Тісто сильно підніметься, а коли дістанете форму – злегка опаде. Готовність можна перевірити сірником або зубочисткою, на них не повинно бути тісто, що прилипло.
- Залиште на 5 хвилин постояти. Проведіть ножем по краю форми. Поверхня бісквіта повинна підсохнути, також можна присипати її через дрібне сито цукровою пудрою.
- Переверніть шарлотку з яблуками на решітку і зніміть форму.
Шоколадний кекс в мікрохвильовці за 5 хвилин
Час приготування:
- 5 хвилин
Складові:
- 4 ст. л. борошна
- 4 ст. л. цукру
- 3 ст. л. какао-порошку
- 1/4 ч. л. розпушувача тіста
- Дрібка солі
- 1 яйце (злегка збите)
- 3 ст. л. молока (кава або води)
- 1 ст. л. рослинної олії
- 1-2 іриски або шматочки шоколаду (за бажанням)
Спосіб приготування:
- У невеликій мисці змішайте всі інгредієнти, крім цукерок. Перелийте в кружку. Можна замішувати тісто відразу в ній.
- Готуйте в мікрохвильовці на потужності 700 Вт протягом 1 хвилини.
- Потім дістаньте чашку і додайте шматочки цукерок або шоколаду. Поверніть в мікрохвильовку ще на хвилину.
- Дайте трохи охолонути. Подавайте готовий шоколадний кекс разом зі збитими вершками або морозивом.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами страв з яєць в мікрохвильовій печі, а також писали, як правильно розігріти піцу в мікрохвильовці.