Грецький йогурт – низькокалорійний продукт. У 100 г міститься всього 59 калорій. З нього можна зробити десерт, змішавши його з улюбленими ягодами, додати до мюслі і з'їсти на сніданок або використовувати як соус до м'ясних страв.
Ми поділимося рецептами смачних і простих сніданків з грецького йогурту, які можна легко приготувати в домашніх умовах.
Гранола з грецьким йогуртом і фруктами
Час приготування:
- 5 хвилин
Складові:
- 200 г натурального йогурту
- 2-3 ст.л. гранола
- 1/2 персика
- Жменя малини
- Жменя чорниці
- 1 ст.л. меду
Спосіб приготування:
- Налийте в миску йогурт, всипте гранолу.
- Персик і ягоди помийте. Персик наріжте часточками, додайте все в миску.
- Полийте медом і подавайте.
Йогуртова запіканка з малиною
Час приготування:
- 45 хвилин
Складові:
- 200 г малини
- 100 г грецького йогурту
- 3 яйця
- 3 ст.л. цукру
- 50 г вершкового масла
- 1 ст.л. цукрової пудри
- Сік половини лимона
- 2 ч.л. крохмалю
- 1 ст.л. борошна
Дивіться відео, як вибрати якісний йогурт:
Спосіб приготування:
- Розм'якшене масло збити з цукровою пудрою.
- Поступово додати яєчні жовтки, лимонний сік і йогурт. Всипати просіяне з крохмалем борошно, перемішати до отримання однорідної маси.
- Дві третини розморожених ягід змішати з 2 столовими ложками цукру.
- Форму для запікання змастити маслом і додати ягоди з цукром.
- Білки збити в густу піну з 1 столовою ложкою цукру, перемішати з йогуртовою масою.
- Викласти тісто у форму, прикрасити ягодами і запікати в розігрітій до 180 градусів духовці до золотистого кольору.
Смузі з грецьким йогуртом, імбиром і ананасом
Час приготування:
- 1 хвилина
Складові:
- 1/2 – 1 чашка ананасового або апельсинового соку
- 1 чашка замороженої нарізаної м'якоті ананаса
- 1 ч.л. тертого кореня імбиру, очищеного
- 150 г грецького йогурту
Спосіб приготування:
- Змішати всі інгредієнти для смузі в чаші блендера.
- Збити до отримання однорідної маси.
- Перелити смузі в стакани і відразу ж подати до столу.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом сирної запіканки з чорницею і йогуртом, а також писали, як приготувати йогуртовий десерт з чотирьох інгредієнтів.