Вважається, що люди, які регулярно снідають, менше схильні до повноти і переїдання, мають більш здорові звички і рідше набирають зайву вагу. Але це не означає, що вранці можна їсти все підряд.
Британський дієтолог і нутриціолог Ребека Трайл перерахувала на порталі Netdoctor найкорисніші продукти для сніданку.
Яйця
Експерт зазначила, що споживання яєць ефективно допомагає регулювати рівень цукру в крові, перешкоджає сплескам глюкози, що захищає від сильних нападів голоду і переїдання.
Грецький йогурт
Грецький йогурт – прекрасне джерело білка. Крім того, 100 грамів продукту дають організму 11% рекомендованої добової дози кальцію, 13% вітаміну B12, 6% вітаміну B6.
Горіхи
Ребека рекомендує їх як добавку до каші, йогурту, сиру: вони забезпечують організм корисними жирами, клітковиною, антиоксидантами. Включення горіхів в ранковий прийом їжі, за словами фахівця, знижує рівень холестерину, сприяє нормалізації кров'яного тиску і ваги.
Банани
Пектин, що міститься в бананах, корисний для профілактики зростання рівня цукру в крові. Крім того, в бананах багато калію, який допомагає регулювати баланс рідини, що є ключовим чинником підтримки нормального артеріального тиску.
Авокадо
Це зелений фрукт дозволяє організму отримати відразу 20 вітамінів, а також корисні для серцево-судинної системи жирні кислоти.
Дивіться відео, яким повинен бути ідеальний сніданок:
Крім перерахованого вище, дієтолог порекомендувала їсти вранці зелень, ягоди та насіння, грейпфрути і запечену квасолю.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом ситного сніданку від Кортні Кардаш'ян, а також писали, що приготувати на сніданок з чорниці.