Black Friday 2021

Must Have Косметика

Круті фото на смартфон

Шоу "Маска"-2

Новий рік 2022

Ціна - космос!

Виноград: як вибрати смачний та корисний

Вересень – це головний місяць винограду

Виноград буває різних кольорів і форм. Є червоний, зелений і фіолетовий виноград, виноград без кісточок. З нього готують желе, варення, сік, родзинки, не кажучи вже про вино.

Дієтологи стверджують, що кожній людині щодня потрібно з'їдати хоча б жменю цих ягід. Але щоб виноград порадував смаком і приніс користь організму, важливо правильно його вибрати.

Реклама

Як купувати виноград в магазині і на ринку

Ягоди повинні бути пружними
Ягоди повинні бути пружними / Фото: freepik.com

  • Зверніть увагу на гілку: вона повинна бути зеленою і не засохлою – це показник свіжості винограду. Якщо гілки вже не зелені і гнучкі, значить, виноград зберігається занадто довго, і купувати його небезпечно.
  • Корисні тільки щільні і пружні виноградинки. А якщо ягоди пухкі або покриті плямами, купувати їх не варто. Швидше за все, виноград або переспів або його перетримали на холоді.
    Читайте також:
  • Не підбирайте ягоди, що опали з гілок, оскільки вони псуються набагато швидше. Нарешті, в таких виноградинках частіше заводяться різного роду патогени.
  • Якщо ви купуєте виноград в магазині, не беріть фасований. Він може бути як недостиглим, так і підгнилим. Виноград повинен зберігатися без плівки – щоб "дихати" і не псуватися.

Як зберігати виноград в домашніх умовах

Реклама

Зберігайте виноград у відділі для фруктів
Зберігайте виноград у відділі для фруктів / Фото: Pixabay

Зберігати виноград експерти рекомендують в прохолодному місці, найкраще в холодильнику, але не поруч з якимись продуктами, що сильно пахнуть, бо ягоди легко вбирають запахи.

Найкраще тримати виноград в спеціальному відділенні для фруктів без поліетиленового пакета. Не накривайте ягоди, щоб не розмножувалися бактерії.

Реклама

Як правильно їсти виноград

Виноград буває різних кольорів
Виноград буває різних кольорів / Фото: Depositphotos

Якщо ви хочете з'їсти гроно винограду прямо зараз, то добре вимийте його, а якщо плануєте зробити це ввечері або на наступний день, то мити виноград не варто. Вимиті ягоди швидко псуються, і обробляти їх водою краще безпосередньо перед вживанням в їжу.

Дивіться відео про корисні властивості винограду:

Дієтологи радять їсти по 10-12 виноградинок за один раз разом з шкіркою і кісточками. Останні слід обов'язково розжовувати, адже саме в кісточках міститься 90% вітамінів.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом сирної закуски з виноградом, а також писали, як приготувати салат з печінки з виноградом.

Читайте також:

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News

Далі по темі

Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Be Healthy
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Weeknd для Billboard
"Blinding Lights" — хіт найпопулярніший в історії чарту
Здорово
Дізнатися індекс маси свого тіла СЬОГОДНІ
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти