Не знаєте, що приготувати на сніданок з чорниці? Варіантів існує маса. З чорниці можна зробити смузі, додати ягоди в сир, йогурт або в кашу, використовувати для начинки млинців. З чорницею виходять дуже смачні оладки . З ягід готують соуси до сирників або лінивих вареників.
Ми пропонуємо вам кілька простих сніданків з чорницею, які можна легко зробити на власній кухні.
Йогурт з гранолою і чорницею
Час приготування:
- 5 хвилин
Складові:
- 200 г натурального йогурту
- 2-3 ст.л. гранола
- 1/2 персика
- Жменя малини
- Жменя чорниці
- 1 ст.л. меду
Спосіб приготування:
- Налийте в миску йогурт, всипте гранолу.
- Персик і ягоди помийте. Персик наріжте шматочками, додайте все в миску.
- Полийте медом і подавайте.
Сирна запіканка з чорницею
Час приготування:
- 1 година
Складові:
- 400 г сиру
- 190 г знежиреного йогурту
- 5 ст. л. цукру
- 3 ст. л. манної крупи
- 3 ст. л. борошна
- 1 стакан чорниці (свіжої або замороженої)
- 2 яйця
- Цукрова пудра
- 1/2 ч. л. розпушувача
Дивіться відео про незвичайний спосіб зберігання чорниці:
Спосіб приготування:
- Збийте яйця з цукром за допомогою міксера.
- Додайте сир і йогурт. Продовжуйте перемішувати до однорідної консистенції.
- Поступово додайте манну крупу, борошно, розпушувач і перемішайте інгредієнти ложкою.
- Покладіть чорницю в цю суміш і знову перемішайте.
- Постеліть на дно форми для випічки пергаментний папір (або на дно чавунної сковороди). Перелийте тісто з чорницею. Якщо ви використовуєте силіконову форму, змастіть її вершковим маслом і посипте манною крупою.
- Готуйте запіканку при температурі 180 °C протягом 30-40 хвилин.
- Запіканку дістаньте з духовки. Накрийте форму великою тарілкою або блюдом і переверніть. Пергаментний папір видаліть.
- За бажанням прикрасьте запіканку чорницею і цукровою пудрою.
Оладки з чорницею від Джеймі Олівера
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
- 1 велике куряче яйце
- 1 склянка борошна з розпушувачем
- 1 склянка молока
- 200 г чорниці
- Оливкова олія
- 4 столові ложки натурального йогурту
Спосіб приготування:
- Розбийте яйце у велику миску, додайте борошно, молоко і крихітну щіпку морської солі. Перемішайте, щоб у вас вийшло однорідне тісто.
- Додайте чорницю і перемішайте.
- Нагрійте 1/2 столової ложки оливкової олії у великій антипригарній сковороді на середньому вогні, обережно її нахиляючи, щоб рівномірно розподілити олію.
- Викладіть ложкою тісто, залишаючи вільний простір між оладками.
- Готуйте протягом 1-2 хвилин, поки на поверхні тіста не з'являться бульбашки.
- Коли млинці підрум'яняться з обох сторін, перекладіть їх на тарілку. Повторіть з рештою тіста.
- Подавайте млинці теплими разом з йогуртом і додатковою порцією свіжих ягід.
Порада: якщо у вас немає борошна з розпушувачем, додайте чайну ложку розпушувача.
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити вафельний торт зі згущеним молоком і чорницею . Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептами варення з чорниці.