28 листопада розпочався Різдвяний піст 2018-2019, який триватиме до 6 січня. В цей час церковний статут забороняє їсти м'ясо, молоко і яйця, але в деякі дні посту дозволена риба. Салат з тунця, рису і перцю готується просто, виходить смачним і дарує тривале відчуття ситості.
Теплий салат з рисом, перцем і тунцем
Інгредієнти на 1 порцію:

- Рис дикий або змішаний – 50 г
- Солодкий червоний перець – 1/2 шт.
- Тунець в оливковій олії – 50 г
- Каперси середні – 5-6 шт.
- Лист салату – 1 шт.
- Сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- Рис відварюємо в підсоленій воді.
- Половину перцю обсмажуємо на сковороді гриль або грилі протягом 5-7 хвилин на середньому вогні. Знімаємо шкірку з перцю, нарізаємо його соломкою.
- Змішуємо теплий рис, перець, шматочки тунця в олії, каперси.
- Викладаємо все в салатний лист і подаємо.
Порада: замість каперсів до салату можна додати свіжий огірок.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати тунця в соєвому соусі за рецептом Юлії Висоцької. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом салату з тунця з грінками.
Дивіться відео, як приготувати листковий салат з ікри мойви з креветками за рецептом Олексія Суханова: