Ті, хто піклується про здорове харчування, зазвичай, вважають за краще готувати заправки для салатів з оливкової олії, сметани або йогурту. Але є ще одна корисна альтернатива майонезу: пюре з авокадо. Воно має досить нейтральний смак, тому відмінно поєднується з багатьма інгредієнтами. Крім цього, воно забезпечує організм корисними жирами.
Корисна салатна заправка з авокадо
Інгредієнти:
- 1/2 чашки виноградної або оливкової олії
- 1 столова ложка рідкого меду
- 1 зубчик часнику
- 1 стиглий плід авокадо, очищений і нарізаний
- сік 1 лайма
- 1/4 чашки свіжовичавленого апельсинового соку
- морська сіль і мелений чорний перець
Рецепт приготування:
- Змішайте в блендері олію, мед, часник, авокадо, соки апельсина і лайма. Приправте сіллю і перцем.
- Збийте до однорідності. Подавайте до зелених і овочевих салатів. Така заправка може зберігатися в повітронепроникному контейнері в холодильнику близько 3 днів.
Порада: Ми рекомендуємо використовувати олію виноградних кісточок, оскільки вона має м'якший смак, ніж оливкова, і дозволяє іншим інгредієнтам розкритися.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати легкі сендвічі з авокадо і копченим лососем. Сайт "Сегодня" також ділився секретами приготування теплих салатів від Джеймі Олівера. Ми також розповідали, як приготувати салати з авокадо з томатами.
Дивіться відео, як приготувати фаршировані авокадо: